Prince Radio als online themazender niet toegestaan door SENA
09-06-2021 14:28:00 | Door: David de Jong | hits: 1602 | Tags:

Prince Radio wordt na een korte uitzending gestopt. De Stichting Exploitatie Naburige Auteursrechten (SENA) staat niet toe om van een artiest meer dan vier tracks binnen drie uur te draaien, waarvan maximaal drie opvolgend. Daar is Sublime door SENA op geattendeerd.

Sublime had zich dit tevoren niet gerealiseerd. Wel is het toegestaan een thematische zender uit te zenden indien het gaat om uitzending via FM en/of DAB+ die vervolgens op internet wordt uitgezonden. Alleen als aparte afspraken met de rechthebbenden worden gemaakt is een online themazender met één artiest toegestaan. In andere landen is dat mogelijk anders. United Music bijvoorbeeld van het Italiaanse Mediaset kent diverse thematische artiestenzenders.

Prince is een van de meest gedraaide artiesten op Sublime en wordt door de luisteraars van Sublime veel gekozen in verschillende toplijsten van de funk, soul en jazz-zender. Candy Dulfer trad meerdere malen op met Prince en stond in zijn voorprogramma. Ze haalde veel inspiratie uit hun ontmoetingen. Daarom besloot ze als eerbetoon samen met radiozender Sublime Prince Radio te starten, waar het de bedoeling was 24 uur per dag te kunnen luisteren naar de classics van Prince, bijzondere albumtracks en producties voor andere artiesten. Candy Dulfer is tevens de stem van Prince Radio, je hoort haar tussen de muziek door.

Om Prince toch te eren, heeft Sublime een Spotify-playlist aangemaakt op zijn site.

Binnenkort zal Sublime Playground de uitzendingen hervatten op het technische kanaal dat Prince Radio nog uitzendt. Overigens stopt Sublime binnenkort met het themakanaal Sublime Pure Jazz. Dit kanaal zal worden samengevoegd met Sublime Arrow Jazz.

Daarnaast bestaat deze week Sublime’s vrijdagmiddagshow Funky Friday twee jaar. Om die reden lanceert Sublime naast Prince Radio, een themazender onder de naam Sublime Funk & Disco. Op deze online radiozender zijn funk, soul, disco en danceclassics te horen. Van James Brown tot Jamiroquai en van Earth, Wind & Fire tot Anderson .Paak.

www.sublime.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie