Q-Escape Room komt terug
11-04-2019 16:16:33 | Door: Saskia van Weert | hits: 4036 | Tags:

De escape room waarin Qmusic-dj’s Mattie, Marieke en Domien 72 uur zaten opgesloten, krijgt een vervolg. De presentatoren zaten drie dagen en nachten opgesloten in de escape room. Donderdag 11 april wisten ze de code te kraken waardoor ze eruit konden komen.

Op maandag 8 april 2019 zette het drietal voet in de Q-Escape Room. Om eruit te komen moesten Mattie, Marieke en Domien drie ultrakorte muziekfragmenten raden. Puzzels in de escape room waarbij luisteraars konden helpen, wezen hen in de richting van de oplossing. Dagelijks waren er twee momenten waarop de code ingevuld mocht worden. De oplossingen waren Hij Is Van Mij van Kriss Kross Amsterdam ft. Maan, Tabitha & Bizzey, A Kind of Magic van Queen en Perfect van One Direction.

De actie leverde de zender veel op. Qmusic zag het aantal websitebezoekers met 155 procent toenemen en het aantal pageviews met 310 procent ten opzichte van de normale doordeweekse dagen. De Kijk Live-tool kreeg twaalf keer zoveel views als normaal.

Programmadirecteur Dave Minneboo: "Deze actie past perfect bij het DNA van Qmusic: positieve radio waarbij de luisteraar centraal staat. Kortom, de Q-Escape Room krijgt zeker een vervolg. Ik ben heel trots op het team achter de schermen dat iets heel moois heeft neergezet."

Wanneer de dj's weer worden opgesloten, meldt Qmusic niet.

www.qmusic.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie