Qmusic best beluisterde radiostation van Nederland
19-07-2022 11:17:37 | Door: Lieselot Berentzen | hits: 4636 | Tags:
Volgens de laatste cijfers van het Nationaal Luister Onderzoek is radiozender Qmusic de grootste van het land, met een marktaandeel van 13,1 procent in de doelgroep 10 jaar en ouder.
 
Dat betekent een stijging van 10 procent ten opzichte van vorig jaar. In de doelgroep 20 tot en met 49 jaar is het marktaandeel 21,8 procent, wat de hoogste score ooit is voor de zender.
 

Hoogste score ooit

Roland Snoeijer, programmadirecteur Qmusic: "Ook dit jaar is deze luistercijfermeting er weer een met topscores. Juni is traditiegetrouw de Foute Maand bij Qmusic en daarmee weten we al jaren een trouwe, groeiende groep luisteraars aan ons te binden. Met als uitkomst dat we het best beluisterde radiostation van het land zijn. Met deze resultaten val ik als programmadirecteur met mijn neus in de boter."
 
 
Groei marktaandelen ten opzichte van vorig jaar, doelgroep 20-49 jaar, bron: NLO/GfK
 

Bereikcijfers

Per week bereikt Qmusic gemiddeld 3 miljoen luisteraars. Naar de zender luisterden afgelopen periode gemiddeld 131.000 mensen meer dan in dezelfde periode vorig jaar, terwijl het totaalbereik voor het medium radio daalt.
 
Qmusic werd voor het eerst de grootste zender van het land in augustus/september 2021 en wist die positie gedurende drie luistercijfermetingen vast te houden. Sinds november/december was NPO Radio 2 weer de grootste in de brede doelgroep. Die positie staat Radio 2 nu weer af aan Qmusic.