Qmusic breidt uit met radiozender Joe
01-04-2019 09:16:33 | Door: Saskia van Weert | hits: 6582 | Tags:

Qmusic breidt uit met een nieuwe digitale radiozender. Op 1 april 2019 is Joe van start gegaan. De radiozender is in België al tien jaar te beluisteren en maakt nu de overstap naar Nederland.

Joe richt zich op veertigers via hits van de jaren tachtig tot nu. De zender is te beluisteren via de site Joe.nl en via Nederland.fm.

Dave Minneboo, programmadirecteur Qmusic Nederland: "Joe is in België al jaren een sterke radiozender voor een wat meer volwassen doelgroep. We zien dit als een mooie uitbreiding van ons radio-aanbod."

Radio-dj Erik van Roekel presenteert elke werkdag tussen 7:00 en 9:00 uur de ochtendshow op Joe. De presentator deed in 2011 mee aan het Q-college, een opleidingstraject van Qmusic voor jong talent. Hij kwam als winnaar uit de bus en kreeg zijn eigen programma in de nacht en later in het weekend.

Erik van Roekel: “Ik heb heel veel zin om de ochtendshow van Joe voor mijn rekening te nemen en de luisteraars wakker te laten worden met muziek die iedereen kent en waar ik zelf ook veel van houd. Het is heel leuk en spannend om als dj bij de start van een nieuwe zender betrokken te zijn!”

Qmusic Nederland exploiteert de nieuwe zender. In 2005 werd Q door De Persgroep geïntroduceerd in Nederland, op de frequentie van het toenmalige Noordzee FM. Moedermaatschappij De Persgroep is ook eigenaar van Qmusic België, VTM, HLN en in Nederland onder andere van het AD, Volkskrant, Trouw en het Parool.

www.joe.nl
www.qmusic.nl
www.persgroep.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie