Qmusic dubbel in de prijzen bij Radio Gala, Veronica Inside wint Radioring
31-01-2020 13:08:00 | Door: David de Jong | hits: 2172 | Tags:

De publieksprijzen 2019 voor de Gouden Radioring en de Zilveren Radiosterren en de juryprijzen 2019 voor de Marconi Oeuvre Award, de Marconi Beste Zender, de Marconi Online Award en de Marconi Aanstormend Talent Award zijn uitgereikt in het Hilversumse Theater Gooiland.

De winnaars:

- Marconi Oeuvre Award: Sjors Fröhlich (oud-hoofdredacteur BNR Nieuwsradio, FD Mediagroep, thans burgemeester Vijfheerenlanden)
- Marconi Online Award: ManManMan De Podcast (Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren van Qmusic)
- Marconi Beste Zender 2019: Qmusic (DPG Media)
- Marconi Aanstormend Talent: Emmely de Wilt (NPO Radio 2, KRO-NCRV)
- Zilveren Radioster Man: Bram Krikke (Slam!, Radiocorp)
- Zilveren Radioster Vrouw: Marieke Elsinga (QMusic, De Persgroep)
- Gouden Radioring: Veronica Inside (Radio Veronica, Talpa Network)

Marieke Elsinga, winnaar van de Zilveren Radioster Vrouw en presentator Qmusic: "Ik heb een onwaarschijnlijk kort jurkje aan en moest net dat trappetje op. Heeft Wilfred Genee in ieder geval een leuke avond. Ik heb elke ochtend weer megaveel zin om weer naar Mattie te gaan en een radioprogramma te maken. Als ik om 5 over 9 uur klaar ben heb ik al meer gelachen dan veel mensen op een hele dag. Ik win deze prijs niet alleen. Ik had hier niet gestaan zonder het fantastische team van de ochtendshow."
 
Dave Minneboo, programmadirecteur Qmusic over het winnen van de Beste Zender Award: "Ik ben supertrots op deze prijs. We scoorden het afgelopen jaar het hoogste marktaandeel ooit sinds de oprichting van Qmusic. Dat doen we met de ochtendshow met Mattie Valk en Marieke Elsinga, die maar blijft groeien. Met Domien Verschuuren die als een vis in het water is met de middagshow. En niet te vergeten, de enige echte hitlijst van Nederland, de Top 40. Ik heb de eer om hier te mogen staan maar het is natuurlijk een prijs voor onze hele club die al 15 jaar bouwt aan de zender."Wilfred Genee, presentator Veronica Inside en winnaar Gouden Radioring: "We zijn pas één jaar bezig met dit programma en staan hier nu met de Gouden RadioRing! We hebben een geweldig team met Rick Romijn (Richard Blokpoel), Niels van Baarlen en Celine Huijsmans. Alle luisteraars en mensen die op ons gestemd hebben: bedankt!"

De vakjury voor de Marconi Awards bestond uit Wibo Dijksma (juryvoorzitter AvroTros), Roos Abelman (BNR Nieuwsradio), Marc Adriani (Talpa Network - Radio), Bart Arens (NPO Radio 2), Eva Cleven (NPO FunX), Jan-Willem van Engelen (NPO Radio 2 & 5), Beitske de Jong (NPO Radio 4), Dave Minneboo (Qmusic) en Jordi Warners (Qmusic).

www.goudenradioring.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie