Qmusic komt met Foute 1500
03-06-2020 16:22:00 | Door: David de Jong | hits: 2234 | Tags:

Qmusic zal vanaf 19 juni 2020 een week lang de Foute 1500 uitzenden. Dit is een hitlijst met de 1500 beste foute hits. De Foute Party zal dit jaar niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

Het Foute Uur begon in september 2005 bij toenmalig Qmusic-dj Jeroen van Inkel en wordt sindsdien elke ochtend van 09:00 tot 10:00 uur uitgezonden.

Mattie Valk, dj bij Qmusic: "In het begin moesten mensen even wennen aan het begrip fout, maar al snel werd duidelijk dat we daarmee hits bedoelden die iedereen meezingt en -danst en die je aanzet op feestjes. Toen iedereen dat doorkreeg, ging het als een lopend vuurtje door het land. Er kwamen feestjes, waarbij mensen zich fout gingen verkleden. Zo ontstond ook de Foute Party, hier in de kantine bij Qmusic. Inmiddels is dat een jaarlijks spektakel in Den Bosch, waar al honderdduizenden mensen door de toegangspoortjes zijn gegaan."

Marieke Elsinga, dj bij Qmusic: "De Foute Party hebben we helaas moeten verplaatsen naar 2021, maar we gaan dit jubileum natuurlijk wél groots vieren op de radio. Dat doen we met de Foute 1500. Luisteraars kunnen tijdens de stemweek hun favoriete hits doorgeven en vanaf 19 juni is de lijst een week lang dag en nacht te horen!"

Juni is bij Qmusic traditiegetrouw de Foute Maand. Zo wordt het Foute Anthem gekozen, een lied dat extra vaak gedraaid wordt. Luisteraars kiezen welk nummer Atemlos Durch Die Nacht van Helene Fischer (2018) en Zij Weet Het van Tino Martin (2019) dit jaar opvolgt. Zij kunnen kiezen tussen Kom Wat Dichterbij van Regi ft. Jake Reese & OT, de Hazescover Als Je Alles Weet van Miss Montreal en Banana van Conkarah ft. Shaggy.

Normaal gesproken wordt de Foute Maand afgesloten met de Top 500 van het Foute Uur, waar dit jaar de Foute 1500 gedraaid wordt. De lijst wordt samengesteld door luisteraars. Afgelopen jaar stond Snollebollekes op nummer één met Links, Rechts. De jaren daarvoor was het steevast DJ Paul Elstak met Rainbow In The Sky die de lijst - vier keer - aanvoerde. Captain Jack stond drie keer op één met het gelijknamige nummer.

www.qmusic.nl
www.dpgmedia.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie