Qmusic komt met tweede editie Q-escape room
25-11-2020 16:17:00 | Door: David de Jong | hits: 1777 | Tags:

Qmusic komt vanaf 14 december 2020 met de tweede editie van de Q-escape room. Marieke Elsinga, Mattie Valk en Domien Verschuuren worden daarbij voor onbepaalde tijd opgesloten. Ook avond-dj Kai Merckx gaat de uitdaging aan. De vier dj’s maken dagelijks van 06:00 tot 22:00 uur radio totdat ze bevrijd worden. Ieder uur horen de dj’s een kort fragment van een nummer dat ooit in de Top40 heeft gestaan. Elke dj hoort daarbij de eigen hit en deze hits zijn samen de muziekale code.

De enige manier om uit de escape room te komen, is het invoeren van de juiste titel en artiest. Op drie vaste momenten per dag krijgen de dj's de kans om die in te voeren.Als deze allemaal goed zijn, dan mogen ze de Q-escape room verlaten. Als het niet klopt of als de antwoorden niet in de juiste volgorde staan, dan moeten ze wachten op het volgende invoermoment. Ondertussen moeten zij puzzels doen om dichter bij de antwoorden te komen. En daarbij kunnen ze de hulp van luisteraars, collega's, artiesten en vooral van elkaar.

De dj's worden voor het betreden getest op het coronavirus en leven in de Q-escape room in isolement.

Tijdens de eerste editie van de Q-escape room in het voorjaar van 2019 kwamen de dj's na ruim vier dagen en nachten vrij. De dj's werden tijdens de Q-Escape Room massaal gevolgd en geholpen door de luisteraars. Zowel het websitebezoek, als het aantal pageviews stegen explosief. De Kijk Live-tool, waarbij bezoekers mee kunnen kijken op de livestream in de studio, zag het bezoek zelfs verachtvoudigen (+712 procent) in bezoekers en vertwaalfvoudigen (+1157 procent) in views ten opzichte van een normale periode. Het aantal app downloads was maar liefst drie keer zo hoog als normaal.

www.qmusic.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie