Qmusic neemt Nederlandse Top 40 over van Radio 538
25-09-2018 08:00:00 | Door: | hits: 5215 | Tags:

 

De Nederlandse Top 40 wisselt na ruim 25 jaar van radiostation. Vanaf januari 2019 is de hitlijst bij Qmusic te horen. De Top 40 is nu nog op Radio 538 te beluisteren.

Dave Minneboo, zendermanager van Qmusic: "De Nederlandse Top 40 is een ijzersterk merk, dat naast radio ook online, op mobiel en social ongekende mogelijkheden kent. Daarnaast is het de enige échte hitlijst die de tand des tijds altijd heeft weten te doorstaan door constant te vernieuwen. Dit zetten we bij Qmusic dan ook door. De Top 40 wordt samengesteld door te kijken naar onder andere airplay op alle radiozenders en streamingcijfers. Bovendien hebben we bij Qmusic toegang tot 674.000 Q-members."

Naast de uitzending op de radio gaat Qmusic rondom de Top 40 ook een nauwe samenwerking aan met het AD, dat net als Qmusic onderdeel is van De Persgroep.

Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40: "We hebben de afgelopen maanden met verschillende partijen gesprekken gevoerd. De conclusie is voor ons dat de Nederlandse Top 40 bij Qmusic het beste op haar plek is. Zowel op de radio, als door het platform dat de zender samen met het AD en de regiotitels kan bieden. We zijn klaar voor de volgende stap met de Top 40 en kijken dan ook erg uit naar deze samenwerking."

Radio 538 heeft laten weten met een eigen hitlijst te komen.

qmusic.nl