Qmusic wil idee Mattie Valk en Marieke Elsinga opvolgen: Eurovisie Songfestival op de radio
20-03-2020 14:20:23 | Door: David de Jong | hits: 1377 | Tags:

Mattie Valk en Marieke Elsinga, dj's van Qmusic hebben opgeroepen tot het op de radio laten doorgaan van een vorm van het Eurovisie Songfestival. De beide dj's vinden het zonde dat gemaakte inzendingen nu in de prullenbak dreigen te eindigen.

Mattie Valk
: "Wat was het mooi geweest als Europa daar arm in arm had gestaan om de muziek te vieren. En het is ook nog in Rotterdam, mijn stad. Het is een beetje hate it or love it, maar Nederland is er toch wel altijd mee bezig. Het zorgt voor saamhorigheid. Het heeft ons niet helemaal losgelaten."
 
Marieke Elsinga: "Ook omdat het muziek is. En omdat het in Mattie Valk's stad is. Dus toen hebben wij gezegd: is er niet iets dat we kunnen bedenken, om het toch door te laten gaan? Want alle liedjes liggen er. En we weten niet of die volgend jaar nog gebruikt mogen worden. Gaan we alle landen op de radio laten horen? Of moeten we voorrondes doen, bijvoorbeeld op social media?"

Mattie Valk: "En kunnen we alleen op andere landen stemmen of ook op Nederland? En hoe mooi zou het zijn als de mensen die betrokken zijn bij het Songfestival ook meedoen?"
 
Door de Corona-crisis staat er in ieder geval een locatiestudio bij Mattie Valk thuis in Rotterdam. Dit voor het geval dat Qmusic in quarantaine moet. Op die manier kan het Songfestival dus alsnog vanuit Rotterdam uitgezonden worden. Luisteraars worden opgeroepen hun ideeën over een alternatief Eurovisie Songfestival te delen via de Qmusic-app.

www.qmusic.nl
www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie