RTV Rijnmond schenkt 30.000 cd’s aan Muziekweb
25-04-2019 11:39:51 | Door: Saskia van Weert | hits: 2395 | Tags:

Een groot deel van de fysieke muziekcollectie van RTV Rijnmond is overgedragen aan Muziekweb, de muziekbibliotheek van Nederland.  

Met een collectie van ruim 600.000 cd’s, 300.000 lp’s en 27.000 muziek-dvd’s fungeert Muziekweb als beheerder van het Nederlandse culturele erfgoed op muziekgebied. Bijna 4 miljoen mensen raadplegen Muziekweb jaarlijks en luisteren daarbij naar meer dan 11 miljoen muziekfragmenten.

Bert Klaver, directeur van RTV Rijnmond: “Ik ben blij dat wij zo’n 30.000 cd’s kunnen overdragen aan Muziekweb waarmee onze uitgebreide muziekcollectie, die met publiek geld is betaald, ook voor het publiek behouden en laagdrempelig toegankelijk blijft.”

Margreet Teunissen, directeur van Muziekweb: “RTV Rijnmond draagt zo bij aan het behoud én toegankelijk houden van muzikaal erfgoed!”

De muziekcollectie van RTV Rijnmond is inmiddels grotendeels gedigitaliseerd, waardoor de cd’s en dvd’s niet meer nodig zijn. De cd’s die nog niet aanwezig zijn in de Muziekweb-collectie zullen zo snel mogelijk worden verwerkt en beschikbaar worden gemaakt. Op deze manier blijft RTV Rijnmond via Muziekweb altijd toegang houden tot de muziek.

www.rijnmond.nl
www.muziekweb.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie