Marktaandeel Radio 10-show Lex Gaarthuis groeit in één jaar met 45 procent
08-02-2018 09:44:00 | Door: | hits: 3169 | Tags:

De Radio 10-ochtendshow Goeiemorgen Lex viert het éénjarig jubileum bij de radiozender met een luistercijferrecord. Het radioprogramma startte in januari 2017 op Radio 10 met een marktaandeel van 6,5 procent en sloot het jaar af met een aandeel van 9,4 procent in de doelgroep 30-59 jaar. De show laat hiermee in één jaar tijd een groei zien van 45 procent en was in november-december de nummer 3 ochtendshow van Nederland in de doelgroep 30-59 jaar, na Evers Staat Op en Ekdom in de Ochtend.

Roland Snoeijer, radiodirecteur van Radio 10: "Het afgelopen jaar hebben luisteraars de nieuwe ochtendshow van Lex Gaarthuis écht ontdekt. Het programma liet iedere meetperiode een stijging zien ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor. En het record marktaandeel van 9,4 procent in de doelgroep 30-59 jaar in november-december was een prachtig cijfer om het eerste, succesvolle jaar mee af te sluiten. Lex laat je werkdag dan ook echt energiek beginnen, met een humoristische blik op de gebeurtenissen en het entertainmentnieuws van de dag."

Gaarthuis: "Het jaar is voorbij gevlogen en dat is een goed teken! We hebben veel lol met de luisteraars en onze showbizz-scoops halen wekelijks het nieuws. Als je naar onze ochtendshow luistert, weet je vaak al wat er speelt bij bekende Nederlanders nog voordat het in de krant of op internet staat. Ook maken we vaak muzikale parodieën op het nieuws van de dag en dat is echt fantastisch om te doen."

Foto: William Rutte

www.radio10.nl
www.talparadio.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie