Radio 10 start met regionale versie in Noord-Brabant
02-11-2019 22:06:00 | Door: David de Jong | hits: 5752 | Tags:

Vanaf 1 december 2019 zal Radio 10 Brabant van start gaan. Deze radiozender zal op nagenoeg alle FM-frequenties te horen zijn waar nu Radio 8FM te horen is. Daarnaast zal de regionale versie van Radio 10 ook via internet en DAB+ uitzenden. Radio 10 Brabant zal vooral popklassiekers ten gehore brengen en is een specifiek voor Noord-Brabant geproduceerde versie van Radio 10 met vooral non-stopmuziek. Radio 8FM zal een veel beperktere distributie overhouden.

De eigenaar van de FM-frequenties, Jan Tiebosch, heeft een overeenkomst gesloten met Talpa Network zodat Radio 10 een specifieke versie kan uitzenden in Noord-Brabant. Radio 8FM blijft op internet, DAB+ en één FM-frequentie actief in het noordoostelijk deel van Noord-Brabant. Volgens een persverklaring is voor samenwerking met het landelijk Radio 10 gekozen vanwege de radio-expertise en de muzikale kennis van het radiostation. Radio 8FM bestaat sinds 1996 zendt vooral classic hits uit en kent sinds 1998 brede FM-verspreiding in Noord-Brabant. Het radiomerk was ook van eind 2015 tot begin 2017 in de Randstad en Noord- en Oost-Nederland actief, maar wist dat niet tot een succes uit te bouwen.

Het is niet voor het eerst dat een landelijke radiozender samenwerkt met eigenaren van regionale FM-frequenties. Zo is DPG Media in Limburg actief met Qmusic Limburg.

www.radio10.nl
www.talpanetwork.com

www.radio8fm.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie