Radio 538: 160.000 euro voor twee Ronald McDonald Huiskamers
20-12-2021 11:13:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 2453 | Tags:

Radio 538 heeft haar eerste missie volbracht in de strijd voor twaalf goede doelen. In drie dagen tijd heeft de zender 160.000 euro opgehaald voor de realisatie van twee Ronald McDonald Huiskamers op de intensive care voor zieke of te vroeg geboren baby’s van het Emma Kinderziekenhuis en de kinderafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Ook voor de aankomende missies wordt met acties vanuit het hele land al veel geld opgehaald. Het volgende goede doel waar 538 voor strijdt, is DOA; het grootste asiel van Nederland. Zij hebben 40.000 euro nodig voor een kraamafdeling voor gedumpte kittens.

 De eerste missie werd behaald tijdens De 538 Ochtendshow. Frank Dane, dj van 538: “De afgelopen dagen hebben we veel aangrijpende verhalen gehoord van luisteraars die profijt hebben gehad van een Ronald McDonald Huiskamer in moeilijke tijden. Zo vertelde Mariska uit Waalwijk dat haar zoontje vorig jaar totaal onverwachts veel te vroeg werd geboren. Hij heeft de eerste drie maanden van zijn leven doorgebracht in kinderziekenhuizen in Utrecht en Leiden, kilometers van hun woonplaats in Brabant. Samen hebben we in drie dagen genoeg geld opgehaald om weer twee Ronald McDonald Huiskamers in Nederland te realiseren, speciaal voor luisteraars zoals Mariska. Het is te gek dat iedereen zich zo intensief inzet voor Missie 538 door platen aan te vragen en acties op te zetten. We gaan weer alles op alles zetten om de volgende missie voor DOA zo snel mogelijk te behalen!”

Gedumpte kittens

DOA is het grootste asiel van Nederland en vangt dieren op uit alle hoeken van het land. Tijdens corona zijn 400.000 extra dieren aangeschaft waarvan er nu veel in het asiel terechtkomen. Verwaarloosd, mishandeld of met gedragsproblemen. Soms zelfs vastgebonden en achtergelaten aan het hek van het asiel. Er worden ook veel zwangere katten en dozen met afgedankte kittens binnengebracht. En daarom komt Radio 538 in actie om geld op te halen voor een kraamafdeling om deze gedumpte kittens te laten overleven.

Koekjes bakken

Ook voor de aankomende missies wordt met acties vanuit het hele land al veel geld opgehaald. Zo is de 8-jarige Koen uit ’t Goy sinds afgelopen weekend sterrenkoekjes aan het bakken voor Stichting Babyspullen. Koen zijn initiatief is inmiddels uitgegroeid tot de grootste koekjesbakactie van Nederland, als alternatief voor de lockdown en vervroegde kerstvakantie. Radio 538 roept alle kinderen en ouders die gedwongen thuiszitten op om net als Koen koekjes te gaan bakken en (coronaproof) te verkopen in de buurt. Meester-patissier Robèrt van Beckhoven heeft voor deze actie speciaal zijn recept voor de lekkerste zandkoekjes met Nederland gedeeld.

Over Missie 538

Tot en met vrijdag 24 december zet Radio 538 zich met twaalf missies in estafettevorm in voor verschillende goede doelen. De radiozender gelooft erin dat we met elkaar een groot verschil kunnen en moeten maken en probeert daarom in de week voor kerst zoveel mogelijk missies voor verschillende goede doelen te volbrengen. De dj’s van 538 schakelen hiervoor de hulp in van luisteraars en bekende vrienden van het station die samen met hen alles op alles gaan zetten om alle concrete missies in één week te voltooien.

Foto: Radio 538

www.538.nl
www.doamsterdam.nl
www.talpanetwork.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie