Radio 538 strijdt voor 12 goede doelen tijdens Missie 538
17-11-2021 13:22:51 | Door: David de Jong | hits: 1480 | Tags:

Radio 538 komt van 17 tot en met 24 december 2021 met de tweede editie van Missie 538 in actie voor twaalf goede doelen. De radiozender gelooft erin dat we met elkaar een groot verschil kunnen en moeten maken en probeert daarom in de week voor kerst zoveel mogelijk missies voor verschillende goede doelen te volbrengen.

Frank Dane,
dj bij Radio 538:We starten op vrijdag 17 december met de eerste missie voor een goed doel. Zodra er genoeg geld is opgehaald, is de missie volbracht en start een nieuwe missie voor het volgende goede doel dat de hulp van ons en de 538-luisteraars hard nodig heeft.”

Coen Swijnenberg
, dj bij Radio 538: “In estafettevorm proberen we daarmee in aanloop naar de feestdagen zoveel mogelijk missies voor verschillende goede doelen te volbrengen.”

Sander Lantinga, dj bij Radio 538:De goede doelen zijn compleet verschillend en daarmee zetten we ons zo breed mogelijk in. Van zorg tot duurzaamheid en van dierenhulp tot armoede. We zijn klaar voor de strijd.”

De goede doelen waarvoor gestreden, zijn: DOA, Fonds Gehandicaptensport, Hersenstichting, Het Vergeten Kind, Hulp voor Helden, KNGF Geleidehonden, Nationaal Ouderenfonds, Plastic Soup Foundation, Prinses Maxima Centrum, Ronald McDonald Kinderfonds, Stichting Babyspullen en Stichting Hoogvliegers. De djs van 538 schakelen hiervoor de hulp in van luisteraars en bekende vrienden van het station die samen met hen eraan zullen werken om alle specifieke missies in één 1week te voltooien.  
 
Luisteraars kunnen meestrijden door te doneren, in ruil voor muziek, maar ook door een eigen actie te starten en de opbrengst daarvan te doneren. Daarnaast start de radiozender een veiling waar onder andere bekende vrienden van het station unieke producten en ervaringen aanbieden waar luisteraars op kunnen bieden. Er komt een aangepaste programmering vanuit de radiostudio van 538, de djs dagen zichzelf en gasten uit in challenges, er zijn aangrijpende reportages te horen en djs gaan het land in op zoek naar bijzondere verhalen.

Om alle dj's en co-hosts van 538 klaar te stomen voor deze bijzondere actieweek, werden zij door judoka Roy Meyer aan het werk gezet op een speciale stormbaan vol uitdagingen en obstakels.  


Specifieke missies
De djs strijden voor de volgende goede doelen en specifieke missies (in alfabetische volgorde):
 
DOA is een groot asiel en vangt dieren op uit alle hoeken van het land. Tijdens corona zijn 40.000 extra dieren aangeschaft waarvan er nu veel in het asiel terechtkomen. Verwaarloosd, mishandeld en/of met gedragsproblemen. Soms zelfs vastgebonden en achtergelaten aan het hek van het asiel. Er worden ook veel zwangere katten en dozen met afgedankte kittens binnengebracht. Missie: Radio 538 strijdt voor een kraamafdeling om deze gedumpte kittens te laten overleven.
 
Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap vanzelfsprekend te maken. Zij begeleiden hen en ondersteunen in de aanschaf van de noodzakelijke en vaak dure sporthulpmiddelen, waarvoor een lange wachtlijst is. Van sporten word je namelijk mentaal en fysiek sterker, zelfstandig en je vindt sociale contacten bij een sportvereniging. Missie: Radio 538 strijdt voor sportrolstoelen en sportprotheses voor elf unieke sporters die op de wachtlijst staan voor financiële  hulp.
 
De Hersenstichting zet alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Zij zetten breed in op baanbrekende oplossingen. Oplossingen om de hersenen gezond te kunnen houden, beter te behandelen en mensen met een hersenaandoening helpen mee te doen in de maatschappij. Om dat mogelijk te maken, financieren ze innovaties en onderzoek, geven ze voorlichting en zetten ze het belang van onze hersenen op de publieke en politieke agenda. Missie: Radio 538 strijdt voor het project de Class van de Hersenstichting; een jaar intensieve, persoonlijke begeleiding en talentontwikkeling voor jongeren met niet-aangeboren hersenletsel om een passende baan te vinden en weer mee te doen in de maatschappij.
 
Het Vergeten Kind zet zich in voor ruim 100.000 kinderen die niet in een liefdevolle en veilige omgeving opgroeien. Volgend jaar opent de stichting een tweede Hotel Heppie op de Veluwe waar kinderen hun zorgen en angsten even kunnen loslaten. Missie: Radio 538 strijdt voor een avontuurlijk buitenspeelterrein (speeltoestellen en attributen) voor de vergeten kinderen van Nederland. Dit speelterrein wordt onderdeel van Hotel Heppie Veluwe.

Hulp voor Helden zet zich in voor het welzijn van militairen, veteranen en hun thuisfront. Deze mensen die zich dagelijks inzetten voor onze vrijheid, maken tijdens een uitzending soms traumatische situaties mee met PTSS als gevolg. Missie: Radio 538 strijdt voor de ontwikkeling van een Virtual Reality-omgeving met een digitale vorm van Exposure en EMDR therapie die al tijdens een militaire uitzending eenvoudig en herhaaldelijk ingezet kan worden om PTSS te voorkomen.
 
KNGF-Geleidehonden leidt professioneel getrainde blindengeleide-, buddy- en assistentiehonden op om mensen met een beperking te kunnen helpen. Missie: Radio 538 strijdt voor het inrichten van een opleidingshuis met materiaal dat tegen een stootje kan voor het trainen van de honden. Van robuuste keukenlades tot wasmachine, verhoogde bedden, automatische deuren en antislipvloeren: een praktische, gedegen inrichting helpt de honden klaarstomen voor hun toekomstige taak.
 
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Alle activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting om ouderen te helpen om op een actieve manier ouder te worden. Missie: Radio 538 strijdt voor twee bussen om de kleiner wordende wereld van ouderen te vergroten met uitjes en ontmoetingen. 

Plastic Soup Foundation is een one-issueorganisatie die tot doel heeft om plasticvervuiling te stoppen bij de bron. Het is letterlijk dweilen met de kraan open als de plastickraan wijd open blijft staan. Plasticafval hoort niet in het milieu en moet worden opgeruimd, maar minstens zo belangrijk is het om de producenten van al dat plastic ter verantwoording te roepen. Missie: Radio 538 strijdt voor de opleiding en uitrusting van 500 vrijwilligers die getraind zullen worden in het opruimen, herkennen en herleiden van rondzwervend plasticafval.

Het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie behandelt alle kinderen met kanker uit heel Nederland. Hierdoor krijgen deze kinderen niet alleen de beste zorg, ook al het onderzoek naar kinderkanker vindt hier plaats. Want het Maxima Centrum heeft maar één ambitie; ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Het Centrum bouwt op dit moment aan een speciale operatiekamer om hersentumoren bij kinderen beter te kunnen behandelen. Missie: Radio 538 strijdt voor een speciaal 3D echoapparaat om hersentumoren bij kinderen tijdens de operatie real-time te beoordelen en daardoor beter te kunnen verwijderen.
 
Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt ervoor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn. Naast Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen zijn er ook Ronald McDonald Huiskamers; een rustpunt op of dichtbij de kinderafdeling om even weg te zijn uit de ziekenhuissfeer. Missie: Radio 538 strijdt voor twee Ronald McDonald Huiskamers op de intensive care voor zieke of te vroeg geboren babys van het Emma Kinderziekenhuis en op de kinderafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.
 
Stichting Babyspullen maakt speciale pakketten van gebruikte en verse babyspullen voor ouders die het financieel moeilijk hebben. Missie: De winterkou komt eraan en daarom zamelt Radio 538 geld in voor winterjassen, warme dekens en kruiken voor 1.600 babys die in Nederland in armoede geboren worden.
 
Stichting Hoogvliegers bezorgt zieke of gehandicapte kinderen tussen de 6 en 17 jaar een onvergetelijke dag hoog in de lucht. Missie: Radio 538 strijdt voor honderd vluchten met zieke en gehandicapte kinderen in het speciale ambulancevliegtuig van de stichting om hen zo de dag van hun leven te geven.

www.538.nl
www.talpanetwork.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie