Radio Advies Bureau: Markt herstelt, luistertijd blijvend op hoog niveau
04-10-2021 10:06:19 | Door: Saskia van Weert | hits: 3293 | Tags:

De totale netto radioreclamebestedingen in het eerste half jaar van 2021 stijgen met 31 procent tot 88,4 miljoen euro. Daarmee zit radio weer bijna op het niveau van voor de coronacrisis. Het Radio Advies Bureau publiceert een uitgebreid halfjaarrapport over de radiomarkt en de radioreclame-omzet van het eerste kwartaal van 2021. 

In het tweede kwartaal investeren adverteerders weer als vanouds in radioreclame. De netto radio-omzetstijging in het tweede kwartaal was 63,7 procent, in het eerste kwartaal was deze 2,3 procent. Met 52,3 miljoen euro in het tweede kwartaal investeren adverteerders weer op niveau in radioreclame.

Digitaal stijgt sterk

Spotreclame was goed voor bijna 80 miljoen euro, aan non-spot werd ruim 5 miljoen euro toebedeeld. Digitale radioreclame verkreeg ruim 3 miljoen euro en zit hiermee al bijna op het volume van heel 2020.

Retail is veruit de grootste branche, gevolgd door financiële dienstverlening en overheid-educatie-non-profit. De branche was- en reinigingsmiddelen is procentueel de grootste stijger met een index van 553. Het ministerie van VWS was de grootste adverteerder in het eerste half jaar, nummer twee is A.S. Watson en T-Mobile staat op drie. Een logische resonantie van de alledaagse werkelijkheid in tijden van de coronapandemie; veel overheidsvoorlichting, handen wassen en vanuit eigen locatie communiceren en werken.

Luistertijd blijvend op hoog niveau

De gemiddelde luistertijd van de radioluisteraar ligt met 4 uur en 16 minuten per dag in de eerste helft van 2021 op hetzelfde hoge niveau van de eerste helft in 2020. De luistertijd is sinds de uitbraak van het coronavirus gestegen, dit gaat op voor alle leeftijdsgroepen.

Het hele rapport vind je hier

www.rab.radio

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie