Radio Decibel keert terug op FM en DAB+
25-09-2019 12:00:00 | Door: David de Jong | hits: 6340 | Tags:

Vanaf maandag 30 september 2019 zal Radio Decibel terugkeren in de ether en via FM en DAB+ te ontvangen zijn in de Randstad.

Op 1 februari 2019 stopte Radio Decibel volgens eigen zeggen noodgedwongen met het uitzenden in de ether en maakte plaats voor zusterstation Radio Royaal. De strenge regio eisen waaraan een regionale radiozender moet voldoen, was in de optiek van de radiozender de reden om te kiezen voor een format met Nederlandse artiesten waarmee het Radio Royaal in de Randstad FM-frequenties gaf.

Doordat Radio Decibel niet meer in de ether was te ontvangen groeide het aantal onlineluisteraars. Ook de community rondom Radio Decibel bleef de zender trouw waardoor het volgens de eigenaren nog steeds een sterk merk is binnen het aanbod van radiostations.

Rick Waltmann en Perry Oerlemans van Radio Decibel: “Het afgelopen jaar hebben we een nieuw systeem ontwikkeld waardoor we prima kunnen voldoen aan de regio eisen. Gaandeweg kwamen we er achter dat een hitradio format steeds beter te programmeren was binnen de strenge regio eisen. Dat komt zeker ook door het nieuwe aanbod van pop/dance muziek, gemaakt door artiesten en producers uit onze regio.”

Deze stroming van muziek is perfect te combineren met de bekende USP’s van Radio Decibel: rewind hits uit de 90s, 00s. De afgelopen maanden heeft het radiostation via de online-uitzendingen haar format hierop aangepast om te testen hoe dat uitpakt.

Vanaf 30 september 2019 is Radio Decibel te ontvangen in Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht.  Radio Royaal zal verder gaan als online radiostation.

www.decibel.nl
www.radioroyaal.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie