Radio Limburg 97FM verkrijgt radiofrequenties Randstad voor onbekend doel
05-02-2020 16:30:00 | Door: David de Jong | hits: 3460 | Tags:

Radio Limburg 97FM BV heeft de FM-frequenties verkregen die nagenoeg in de gehele Randstad te ontvangen zijn, zoals in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Almere, Hilversum, Utrecht en Gouda. Bij dit zogeheten B05-net behoort ook een DAB+-uitzendplek. Onduidelijk is wat zal worden uitgezonden. Voor de FM-frequenties is na een veiling 365.000 euro geboden. Demografisch wordt 16,8 procent van Nederland bereikt. Dit heeft Agentschap Telecom, dat de verdeelprocedure namens staatssecretaris Mona Keijzer (CDA) heeft uitgevoerd, bekendgemaakt.

Radio Limburg 97FM is voor 75 procent in handen van Michel Bartelet en voor 25 procent in handen van DPG Media. In Limburg heeft deze entiteit het zogehetenB25-net in handen waarop Qmusic Limburg wordt uitgezonden. Een zegsman van DPG Media zegt dat het bedrijf geen plannen heeft met deze frequenties iets te ondernemen zoals een speciale Randstad-versie van Qmusic Randstad of het op FM uitzenden van de internetzender Joe.

DPG Media was wel ervan op de hoogte dat Radio Limburg 97FM deze frequenties wilde verwerven. Qmusic heeft in de Randstad al een goede FM-dekking. Radio Limburg 97FM zou net als in Limburg met een derde partij een productie-overeenkomst kunnen sluiten tot uitzending van een bepaalde radiostation, niet ongebruikelijk bij de regionale commerciële radiofrequenties.

De frequenties die Radio Limburg 97FM in de Randstad heeft verworven zijn sinds september 2017 stil. Daarvoor zond de failliet gegane dancezender Fresh FM uit op dit kavel. In juni 2018 probeerde een rechtsopvolger de FM-frequentie te verkrijgen voor Fresh FM, maar deze kon het bod van 50.000 euro niet opbrengen waarna de licentie werd ingetrokken. Radio Limburg 97FM wordt daadwerkelijk licentiehouder na het betalen van het bod.

Naast het Randstadkavel werden nog drie FM-frequenties geveild. Een frequentie in Oldenzaal is in handen gekomen van Regionale Radio Frequentie van Nico Silvius (van RadioNL). Een frequentie in Deventer is in handen gekomen van Radio Continu voor 41.100 euro en een frequentie in Stadskanaal is in handen gekomen van Radio Team FM voor 35.600 euro.

www.agentschaptelecom.nl
www.qmusiclimburg.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie