Radio Veronica in april in teken van grootste muzikale legendes
06-04-2020 15:28:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1151 | Tags:

De maand april staat bij Radio Veronica in het teken van de grootste muzikale legendes: de Veronica Legends.

De radiozender gaat samen met haar luisteraars op zoek naar de grootste muzieklegende ooit. Luisteraars kunnen vanaf 6 april via radioveronica.nl of de app stemmen op hun muzikale helden en bepalen daarmee de Legends Top 50. Deze lijst met de beste muziek van de allergrootste legendes is de grote afsluiter van de Legends-maand en is op vrijdag 24 april tussen 9:00 en 18:00 uur te horen bij Radio Veronica. Van elke legende zullen er twee hits te horen zijn.

In aanloop naar de Legends Top 50 zijn er drie weken lang al volop hits van muzieklegendes te horen bij Radio Veronica. Zo komt er geregeld muziek voorbij van grote muzikale helden als Bruce Springsteen, Prince en Elton John.

Grootste legends aller tijden

Om alvast een voorproefje te kunnen geven heeft Veronica representatief onderzoek uitgevoerd naar de grootste legende aller tijden. Uit het onderzoek blijk dat King Of Pop Michael Jackson ook dit jaar de koppositie verovert en daarmee nog steeds de grootste Legend allertijden is. Op nummer twee staat Freddie Mercury van Queen en de nummer drie positie is voor Elvis Presley. De twee wisselen elkaar af, vorig jaar was de volgorde namelijk omgekeerd.

Vroeger & nu

Ook André Hazes blijft geliefd onder het Nederlandse volk. Hij is de eerste Nederlandse artiest in de verder internationale Legend Top 10 en staat op de achtste positie. Hazes werd vorig jaar ook al uitgeroepen tot grootste Nederlandse poplegende. Naast de vertrouwde stemmen zullen er naar verwachting ook nieuwe legends te horen zijn: Billie Eilish is verkozen tot de nieuwste Future Legend. Ze is met stip de hoogste nieuwe binnenkomer in het onderzoek.

Meest legendarische nummers

De nummers Bohemian Rhapsody, Thriller en Hotel California zijn uitgekozen tot de meest legendarische nummers.

www.radioveronica.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie