Radio Veronica komt met Streaming Top 1500
08-04-2022 11:58:00 | Door: David de Jong | hits: 2221 | Tags:

Vanaf maandag 11 april 2022 12:00 uur tot en met 17 april 2022 18:00 uur staat Radio Veronica non-stop in het teken van de Streaming Top 1500.  Een week lang kunnen luisteraars genieten van de allerbeste en meest gestreamde Veronica-klassiekers.

Dat zijn platen die er al waren toen het streamingtijdperk rond 2010 startte en die nog dagelijks in persoonlijke playlists gespeeld worden met legendarische artiesten als Queen, Oasis, The Rolling Stones en Nirvana. Het is de eerste keer dat een Nederlandse radiozender door middel van streamingcijfers een klassiekerslijst samen heeft gesteld. 
 
Waar Bohemian Rhapsody in 2021 net niet de top 3 wist te behalen in De Top 1000 Allertijden van Radio Veronica, is het nummer in de Streaming Top 1500 de winnaar met ruim 1,7 miljard streams alleen al op Spotify. Queen is tevens de meest genoteerde artiest in de lijst, met maar liefst vier plekken in de top 20. De Britse rockband verslaat daarmee met gemak The Beatles en The Rolling Stones. 

Top 10

  1. Queen - Bohemian Rhapsody
  2. The Killers - Mr. Brightside
  3. Oasis - Wonderwall
  4. Eminem - Lose Yourself
  5. Queen - Don’t Stop Me Now
  6. Journey - Don’t Stop Believin’ 
  7. Coldplay - The Scientist
  8. Queen - Another One Bites the Dust
  9. Nirvana - Smells Like Teen Spirit
  10. Linkin Park - In the End

Verrassende noteringen

Ook Coldplay’s The Scientist is een verrassende binnenkomer in de top 10. Waar in stemlijsten vaak voor Fix You wordt gekozen, gaat de streamer voor een alternatieve keuze. Dat uit zich ook in de nummer twee, Mr. Brightside van The Killers, die in De Top 1000 Allertijden op nummer 227 staat. De hoogste notering van AC/DC is voor de rockclassic Back in Black op de 23ste plek. Een track die nooit een hit was voor de Australische band, maar wel twee plaatsen hoger eindigt dan Highway to Hell. 
 
Rob Stenders, dj en zendermanager van Radio Veronica: “Het is een mooi lijstje geworden. We wilden weten of de Veronica klassiekers, die er al waren toen streamen de standaard werd, er nog een beetje toe doen. En zo te zien doen ze dat. Maar in een heel andere volgorde dan we verwacht hadden. Daarom hebben we er maar een extra lange lijst van gemaakt.” 

George Baker hoogste Nederlandse notering 

De hoogste Nederlandse notering is voor George Baker met Little Green Bag (666). Hij laat daarmee andere internationale successen van Nederlandse bodem, zoals Radar Love van Golden Earring (721) en Venus van Shocking Blue (1042) achter zich.
 
De volledige lijst is hier te vinden.

www.radioveronica.nl
www.talpanetwork.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie