Radio Veronica komt met de Veronica’s Oorkonde
19-01-2022 10:53:00 | Door: David de Jong | hits: 1410 | Tags:

Radio Veronica heeft voortaan weer een schijf. Met Veronica’s Oorkonde steunen de dj’s van Radio Veronica artiesten waarvan zij vinden dat ze het laatste zetje verdienen.

Rob Stenders, dj en zendermanager van Radio Veronica: "Gevestigde artiesten hebben er helemaal niets aan. Die hebben ons niet nodig. Veronica's Oorkonde is bedoeld om liedjes nog een klein duwtje richting het grote publiek te geven. Misschien wel naar het niveau van een enorme hit, maar dat hoeft niet. Het gaat vooral om het steunen van artiesten waarvan wij het vermoeden hebben dat wij dat laatste zetje misschien kunnen geven.”

Zowel Nederlandse als buitenlandse acts maken kans op de uitverkiezing.  Veronica's Oorkonde wordt niet per se voor één week gekozen.

Radio Veronica had vanaf 1969 tot 1993 de Alarmschijf bij de eigen zender alsmede via de (toenmalige) publieke zenders Hilversum 3 en Radio 3 (behoudens 1974 en 1975 toen die bij de TROS werd gedraaid), waarna Radio 538 de schijf tot eind 2018 hanteerde. Qmusic voert sinds begin 2019 de bij Radio Veronicac geïntroduceerde Alarmschijf.

Gang of Youths

De eerste Veronica’s Oorkonde wordt uitgereikt aan In The Wake Of Your Leave van de Australische band Gang of Youths. De formatie uit Sydney debuteerde in 2014 met het album The Positions, met daarop liedjes die zanger David Le'aupepe schreef om te dealen met het verdriet om zijn terminaal zieke vrouw. Inmiddels is de band toe aan het derde album: Angel In Realtime. De plaat ziet pas op 25 februari het levenslicht, maar de eerste singles zijn alvast veelbelovend. De track The Angel Of 8th Ave was al veelvuldig op Radio Veronica te horen en ook van de laatste single In The Wake Of Your Leave is het radiostation fan.

www.radioveronica.nl
www.talpanetwork.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie