Radio-apps NPO vernieuwd
16-10-2018 16:01:00 | Door: | hits: 2132 | Tags:

Luisteraars van de radio-apps van de NPO kunnen gebruik maken van een aantal nieuwe functies. De applicaties voor smartphones en tablets zijn volledig vernieuwd en bieden meer interactie met de radiozenders van de publieke omroep.
 
Via de chatfunctie App’je kunnen luisteraars nu persoonlijke gesprekken voeren met dj’s en programmamakers. Muziek die gedraaid wordt op bijvoorbeeld NPO Radio 2, NPO 3FM of NPO FunX is eenvoudig toe te voegen aan individuele Spotify-lijsten (meteen beschikbaar voor Android; iOS vanaf volgende week).
 
De radiostreams zijn voorzien van een handige scrollbalk. Gemakkelijk voor wie het begin van een programma heeft gemist of snel een fragment nog eens wil horen.
 
De podcasts van de verschillende zenders, bijvoorbeeld die van NPO Radio 1, hebben een prominente plek. Luisteraars abonneren zich met een druk op de knop op hun favoriete podcasts, die in de apps ook te downloaden zijn en offline kunnen worden beluisterd.
 
Jurre Bosman, directeur audio van de NPO: “We zien een toename in het luisteren via smartphones en tablets, want ons publiek wil overal zijn favoriete radiozenders kunnen ontvangen. Onze luisteraars vinden gebruiksgemak en persoonlijk contact met de radiomakers belangrijk en met deze nieuwe apps zetten we daarin een volgende stap.”
 
De (video)livestreams zijn via Chromecast en Airplay ook op andere apparaten af te spelen. Gebruikers van de huidige apps van NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO FunX, NPO SterrenNL en NPO Radio 2 Soul & Jazz krijgen via een update beschikking over de nieuwe versies.

www.npostart.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie