RadioCorp wil dat VRT de themazender MNM Juice een andere naam geeft
06-11-2020 18:47:00 | Door: David de Jong | hits: 2205 | Tags:

RadioCorp, eigenaar van het merk en internetradiozender Juize, wil dat de Vlaamse publieke omroep VRTde naam van de internetzender MNM Juice verandert

De VRT startte in april 2018 met de themazender MNM UrbaNice met vooral hiphop, urban en r&b. Met de naamswijziging in augustus 2020 is het format van de internetzender ongewijzigd. MNM Juice is net als MNM Hits en MNM Back to the 90s and Nillies een subzender van de VRT-hitzender MNM. De zender is alleen via internet, apps, VRT Radioplus en Radioplayer beschikbaar.

Juize is een Nederlandse internetzender die als submerk van Slam! actief is. Juize bestaat sinds juli 2004 en is - net als Slam! - sinds najaar van 2016 in handen van RadioCorp. Daarbij is het merk Juize geregistreerd in het Benelux merkenregister. Ondanks dat Juize zich op Nederland richt, en MNM Juice zich op Vlaanderen richt, zal RadioCorp het verzoek toch doen, omdat het merk voor de hele Benelux is geregistreerd, waar Vlaanderen ook onder valt.

Herbert Visser, directeur van RadioCorp: "Ik ga er vanuit dat de VRT en MNM in deze te goeder trouw is geweest. Ze zullen het niet hebben geweten of er niet over hebben nagedacht. Ik ga ervan uit dat de VRT wel gaat wijzigen en die letter verschil maakt niet uit. Je mag ook geen Cona Cola op de markt brengen. En in de geregistreerde Beneluxmerkenbureau klasse 38 (waar radio- en televisie onder valt, redactie) hoor je het verschil niet tussen de z en de c. Bovendien: wij hebben officieel dat merk en de VRT heeft geen registratie voor Juice."

RadioCorp wil desgevraagd niet vooruitlopen op eventueel juridische stappen, aangezien het verwacht dat de VRT de naam zal wijzigen. Dat de VRT het merk Juice alleen in combinatie met MNM gebruikt, is volgens RadioCorp niet van belang voor het merkenrecht dat bij RadioCorp behoort.

www.vrt.be
www.nmn.be
www.slam.nl
www.radioplus.be

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie