Radioreclame-omzet daalde in eerste half jaar 2020 met 30 procent
20-08-2020 15:55:00 | Door: David de Jong | hits: 2913 | Tags:

De radioreclamebestedingen zijn in het eerste half jaar met 30 procent gedaald vergeleken met het eerste half jaar van 2019. Daarmee kwamen ze uit op 67,2 miljoen euro. De radioreclamemarkt deed het iets slechter dan de televisiemarkt, die 23 procent aan dalingen noteerde, maar beter dan de buitenreclame die een daling van 67 procent noteerde. Dit heeft RAB, het Radio Advies Bureau bekendgemaakt.

De dalingen komen door de coronacrisis. De radioconsumptie is wel sterk toegenomen; de luistertijd was aan het einde van het tweede kwartaal 10 procent hoger dan vorig jaar. De gemiddelde luistertijd kwam volgens NLO/GfK in mei/juni 2020 uit op 4 uur en 19 minuten per dag.

Liedewij Hentenaar, directeur bij RAB: "De radiobedrijven zien een goed herstel in de zomermaanden en het perspectief voor de tweede helft van het jaar is positief. De meeste adverteerders hebben hun communicatiestrategie aan de realiteit aangepast en zien in radioreclame het betrouwbare bereiksmedium voor hun communicatieboodschap. De krachten van radio voor de consument zijn nu belangrijker dan ooit: amusement, informatief, vriendschapsbeleving, positieve stemming genererend, de connectie met de (buiten)wereld en radio als organisator van je dag. Dit blijkt ook uit het onderzoek naar radiobeleving tijdens de intelligente lockdown dat Ruigrok Netpanel in opdracht van het Radio Advies Bureau heeft uitgevoerd in april 2020."

Bij RAB zijn NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO RAdio 5, Radio 538, Sky Radio, Radio Veronica, Radio 10 (Talpa Network), Qmusic (DPG Media), 100% NL en Slam! (Radiocorp), Classicnl, Kink, BNR Nieuwsradio (FD Mediagroep), Sublime, de regionale publieke radiozenders en de regionale commerciele zenders verenigd in ePower Sales vertegenwoordigd.

www.rab.radio

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie