Radiostations willen niet reageren op uitspraak herverdeling radiofrequenties (en eigen toekomst)
08-08-2022 12:05:00 | Door: David de Jong | hits: 4547 | Tags:

De meeste radiostations willen niet ingaan op vragen van Nederlands MediaNetwerk over de uitspraak van de Rotterdamse rechtbank die bepaald heeft dat per 1 september 2023 de landelijke commerciële radiofrequenties moeten worden herverdeeld en dat daarmee hun eigen bestaanszekerheid op het spel staat.

RadioCorp

RadioCorp die de kavels voor recente muziek (Slam!) en Nederlandstalige muziek (100% NL) in handen heeft, geeft degevraagd alleen aan in beroep te gaan bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) waarbij Radiocorp gaat verzoeken het vonnis te vernietigen.

FD Mediagroep en Mediahuis

BNR Nieuwsradio (FD Mediagroep) die het kavel voor nieuws in handen heeft, zegt zich nog te beraden. Ook Mediahuis (eigenaar van het klassiek/jazzkavel waar Sublime op uitzendt) zegt geen commentaar te willen geven. 

Talpa Network

Talpa Network (Radio 538, Sky Radio, Radio Veronica en Radio 10) geeft aan dat het de beurt is aan de minister van Economische Zaken en Klimaat (Micky Adriaansens, VVD) om te besluiten of deze hoger beroep zal aantekenen. Talpa Network wacht dat af en maakt daarna diens positie bekend.  

De minister verlengt licenties met één jaar

De minister schreef aan de Tweede Kamer na het zommerreces met een nadere appreciatie te komen over onder meer de mogelijke gevolgen. Ondertussen zal de minister een verlenging van de landelijke commerciële vergunningen mogelijk maken tot 1 september 2023 omdat de huidige vergunningen op 1 september 2022 verlopen. De rechter gelaste dat de tijdelijke vergunning die eerder tot drie jaar bedoeld was, beperkt wordt tot een jaar zodat een herverdeling georganiseerd kan worden.  

24 augustus 2022

Betrokken partijen hebben tot 24 augustus 2022 de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtszaak die Kink (met steun van DPG Media/Qmusic) met succes had aangespannen om een herverdeling van radiofrequenties mogelijk te maken.

www.qmusic.nl
www.dpgmedia.nl
www.talpanetwork.com
www.538.nl
www.radio10.nl
www.radioveronica.nl
www.skyradio.nl
www.100p.nl
www.slam.nl
www.fdmg.nl
www.bnr.nl
www.sublime.nl
www.mediahuis.com
www.kink.nl
www.rijksoverheid.nl
www.tweedekamer.nl
www.rechtspraak.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie