Radiozenders bieden 5 seconden gratis reclame voor horeca- en recreatiesector
14-05-2020 15:41:00 | Door: David de Jong | hits: 3945 | Tags:

Een aantal Nederlandse radiozenders heeft besloten om naast retailers ook dierentuinen, attractie- en vakantieparken, campings, hotels en restaurants te ondersteunen met een gratis 5 seconden tag-on op de hoofdspot, met als doel de coronamaatregelen te benadrukken. 

Dit aangezien het kabinet overweegt tot voorzichtige versoepeling van een aantal coronamaatregelen, waarmee de verwachting is dat dierentuinen, attractie- en vakantieparken, campings, hotels en restaurants de komende maanden weer opengaan.

De radiozenders van DPG Media (Qmusic), Talpa Network (Radio 538, Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, Sky Radio), RadioCorp (100%NL, Slam!), FD Mediagroep (BNR Nieuwsradio), Sublime, Classicnl, ORN (publieke regionale zenders) en E Power (commerciële regionale zenders) willen hiermee deze categorie bedrijven helpen die door de coronacrisis en overheidsregels getroffen zijn. De reclamezendtijdverkoper van de NPO-radiozenders, de STER, doet niet mee met de actie.

Adverteerders  kunnen met de actie meer aandacht vestigen op het belang van het naleven van de gedragsregels in deze parken en horeca-etablissementen . Eerder verenigden de radiozenders zich in een actie voor retailers, die ook een gratis 5 seconden tag-on kregen met hetzelfde doel.
 
Uit onderzoek door Ruigrok NetPanel in opdracht van Radio Advies Bureau bleek dat 44 procent van de Nederlanders het goed vindt als organisaties met een radioreclame inspelen op het coronavirus. Driekwart (76 procent) vindt het goed dat er reclames zijn die mensen oproepen zich aan de maatregelen van de overheid te houden.
 
Het aanbod geldt voor alle campagnes die tot 1 juli 2020 worden uitgezonden.

www.rab.radio
www.qmusic.nl
www.dpgmedia.nl
www.talpanetwork.com
www.538.nl
www.radio10.nl
www.radioveronica.nl
www.skyradio.nl
www.100p.nl
www.slam.nl
www.fdmg.nl
www.bnr.nl
www.sublime.nl
www.orn.nl
www.epowersales.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie