Rob Stenders wordt zendermanager van Radio Veronica bij Talpa Network
23-02-2021 16:47:00 | Door: David de Jong | hits: 2945 | Tags:

Rob Stenders wordt zendermanager en dj bij Radio Veronica. Ook wordt hij eindverantwoordelijk voor het muziekbeleid bij de zender. Vrijdag 26 februari 2021 is de dj voor het laatst bij BNNVARA op NPO Radio 2 te horen.

Rob Stenders gaat samen met sidekick Caroline Brouwer vanaf 28 juni 2021 iedere werkdag op Radio Veronica het programma Bonanza presenteren op een nog bekend te maken tijdstip. Net als op NPO Radio 2 bepalen de luisteraars wat er gedraaid wordt in het programma. Hij zal ook op 28 juni 2021 beginnen met zijn taken als zendermanager. De aankomende zendermanager schreef zelf op de site van NPO Radio 2 dat Radio Veronica per 1 juli 2021 zijn verantwoordelijkheid wordt. Wie er tijdens de middaguren op maandag tot en met donderdag van 14:00 tot 16:00 uur te horen zal zijn op NPO Radio 2 per maandag 1 maart 2021, is nog niet bekend.

Rob Stenders maakt sinds 3 januari 2015 het programma Platenbonanza op NPO Radio 2. Eerst was dat voor AVROTROS en na een onderbreking van enkele maanden per januari 2018 voor BNNVARA. In april 2020 tekende hij een overeenkomst met Talpa Network om zijn audioplatform bij JUKE onder te brengen, maar bleef bij de NPO.

De dj werkte van 1987 tot 1995 met een onderbreking van een jaar voor de toenmalige publieke omroep Veronica en heeft daarna kort voor het commerciële HitRadio Veronica van HMG (nu RTL Nederland) gewerkt en het toenmalige Kink FM opgezet. Van 1997 tot 2004 en vanaf 2007 werkte de dj bij de NPO voor de VARA, PowNed en BNNVARA.

Gert-Jan Hox, directeur content BNNVARA: “We vinden het natuurlijk jammer dat Rob Stenders en Caroline Brouwer vertrekken bij BNNVARA, want we hadden ze het liefst nog heel lang bij ons gehouden. Maar we zijn ze ook dankbaar voor hun grote bijdrage aan BNNVARA en NPO Radio 2. Rob Stenders heeft bij ons op het allerhoogste niveau radio gemaakt, met een enorme toewijding en daardoor grote populariteit onder de luisteraars. Hij is daarnaast bovenal iemand met een scherp oor voor bijzondere platen die dankzij hem de weg naar het grote publiek weten te vinden. We wensen hem en Caroline Brouwer veel succes bij Radio Veronica. Rob Stenders en Caroline Brouwer maken donderdag hun laatste Platenbonanza en Rob Stenders is vrijdag 26 februari 2021 voor het laatst te horen met One Night Stenders. Voor de tijdelijke en nieuwe invulling van de programmering zijn we met de NPO in gesprek.”

Rob Stenders: “Weggaan bij NPO Radio 2 is niet makkelijk. Maar de sleutels in handen krijgen om van Radio Veronica een muzikale vrijplaats voor liefhebbers te maken, zo’n kans krijg je maar één keer. Net als Radio Veronica ben ik geboren op 18 april, m’n eerste demo stuurde ik naar Veronica, het is de zender van Stenders & Van Inkel en zo’n beetje de helft van mijn radiobestaan. Dat ik nu de kans krijg om als zenderbaas de koers van dit station te bepalen en zwart-op-wit het vertrouwen en de vrijheid heb gekregen om er de zender van te maken waar ik in geloof, maakt de cirkel rond."

Marc Adriani, directeur radio: “Het is een eer om het roer van Radio Veronica te overhandigen aan Rob Stenders. Als geen ander weet hij luisteraars mee te nemen in een muzikaal avontuur. Ik ben ervan overtuigd dat hij zijn passie voor muziek en het radiovak meeneemt naar het Veronica-team en haar luisteraars. De claim WE. LOVE. MUSIC willen we met de komst van Rob Stenders nóg beter waarmaken.”

NPO Radio 2 is met 17,8 procent marktaandeel (december 2020/januari 2021) de best beluisterde radiozenders bij de doelgroep 10+. Radio Veronica behaalde 2,9 procent marktaandeel in de laatste meting.

Foto: Ben Houdijk

www.talpanetwork.com
www.radioveronica.nl
www.npo.nl
www.bnnvara.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie