Roelof Hemmen vervangt Henk Blok op Radio 538
08-05-2020 11:15:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 2043 | Tags:

Roelof Hemmen gaat vanaf juni aan de slag bij Radio 538 als nieuwslezer bij de 538 Ochtendshow met Frank Dane. Hij vervangt Henk Blok, die vanwege gezondheidsredenen met sabbatical gaat. Hemmen heeft jarenlange ervaring als verslaggever en anchor bij onder andere RTL Nieuws en de Telegraaf.

De afgelopen 9 jaar werkte Roelof Hemmen bij BNR Nieuwsradio waar hij de afgelopen jaren BNR's Big Five presenteerde. Met de komst bij Radio 538 verlaat Roelof Hemmen BNR Nieuwsradio. BNR’s Big Five, een dagelijks interviewprogramma van een uur, gaat over de grote onderwerpen van onze samenleving met de mensen die daarin een grote rol spelen. 

Roelof Hemmen: “De 538 Ochtendshow met Frank Dane is een heerlijk programma. Energiek, vriendelijk en tegelijk scherp en razendsnel. Ik verheug me erop om straks deel uit te maken van het sprankelende team-Frank, als de man van het nieuws.”

Menno de Boer, radio director bij 538: “538 heeft in Roelof Hemmen een geweldige nieuwslezer gevonden die deze belangrijke rol gaat invullen na het vertrek van Henk Blok. Hij zit barstensvol nieuwservaring, is gek op radio én hij heeft een goede klik met het team.”

Roelof Hemmen begon zijn journalistieke loopbaan als verslaggever bij de Telegraaf. Na twee jaar stapte hij over naar RTL Nieuws waar hij 23 jaar werkte als verslaggever en nieuwsanchor van het Half Acht Nieuws. Negen jaar geleden startte Roelof bij BNR Nieuwsradio. En in 2016 verliet hij zijn grote liefde - de televisie - definitief voor zijn nieuwe liefde: de radio. Roelof is ook dagvoorzitter en presentatiecoach.

www.538.nl
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie