Ruud de Wild gaat kopje onder
23-05-2018 08:18:47 | Door: | hits: 2519 | Tags:

Op dinsdag 5 juni 2018, Wereldmilieudag, doopt Ruud de Wild zijn dagelijkse programma De Wild in de Middag eenmalig om tot De Wild onder Water. Met zijn uitzending, live vanuit het voormalige haaienbassin van Noorderdierenpark in Emmen, vraagt De Wild aandacht voor de alsmaar stijgende zeespiegel en bijkomende problemen als de plastic soep.

De Wild: “De stijgende zeespiegel en de plastic soep zijn onderwerpen die me erg bezighouden. Wereldmilieudag leek me een goed moment om met mijn radioprogramma aandacht te vragen voor deze problematiek. Amersfoort aan Zee klinkt nu nog volstrekt idioot, maar als we niet oppassen kan het zomaar de realiteit worden.”

De Wild en zijn sidekicks Cielke en Martijn zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met lessen, (duik-)techniek en de inhoudelijke voorbereidingen.

De Wild: “Ik vind het spannend en ik ben trots omdat dit nog niet eerder is gedaan in Nederland. Een volwaardig radioprogramma maken op 6 meter diepte is echt uniek.”

Het haaienbassin in het Rensenpark, voorheen de locatie van het Noorderdierenpark, wordt momenteel verbouwd tot duiklocatie en beleeft zijn vuurdoop met deze speciale uitzending van De Wild onder Water. Wereldmilieudag wordt sinds 1974 jaarlijks door de Verenigde Naties georganiseerd om burgers en overheden stil te laten staan bij het milieu.

De Wild onder Water, dinsdag 5 juni, 16:00 uur op NPO Radio 2.

www.nporadio2.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie