Sky Radio 101 FM gestart met speciale kerstprogrammering
21-11-2017 11:03:00 | Door: | hits: 3685 | Tags:

Met nog 34 dagen te gaan tot aan Kerst nemen de kerstkriebels onder Nederlanders toe. Het idee aan de knusse feestdagen, die we het liefst thuis vieren met familie, kerstmuziek en lekker eten, geeft zo'n positief gevoel dat steeds meer mensen er al vanaf november mee bezig zijn.

Nederlanders krijgen massaal de kerstkriebels in de donkere dagen. Bijna een derde heeft ze al voor het Sinterklaasfeest. Naast de kerstboom, het onbetwiste symbool van het kerstgevoel, is muziek ook belangrijk. 60 procent van de Nederlanders luistert kerstliedjes via de radio en bijna een derde van hen begint hier half november al mee. Dit blijkt uit onderzoek van Panel Inzicht in opdracht van Talpa Radio naar aanleiding van de kerstprogrammering die vanaf deze week te horen is bij Sky Radio.

 

Uunco Cerfontaine, Radio Director Sky Radio: "Online en op DAB+ beginnen we op 1 oktober met een speciaal kerststation. En daar zie je de trend dat de beluistering van Sky Radio Christmas per dag enorm stijgt richting het hoogtepunt op eerste kerstdag. En we zijn ook op ons hoofdstation Sky Radio 101 FM begonnen met de speciale kerstprogrammering, want we merken dat daar behoefte aan is. Om meer te weten te komen over het kerstgevoel bij Nederlanders hebben we een onderzoek laten uitvoeren door Panel Inzicht. Hier kwamen een aantal opvallende feiten uit naar voren."

80 procent van de Nederlanders zet ieder jaar een kerstboom neer, waarvan de helft het zichzelf makkelijk maakt door een blijvend exemplaar uit de berging of van de zolder te halen.
Het opzetten van de kerstboom is een belangrijk ritueel en draagt, net als het versieren van het huis, bij aan het kerstgevoel. We brengen de feestdagen het liefst met familie door, lekker ontspannen in vrijetijdskleding, sommigen in een speciale kersttrui, een trend die is komen overwaaien uit Amerika.
Gourmetten is favoriet voor het kerstdiner: 37 procent schuift het liefst aan naast het gourmetstel.

Kerstmuziek mag natuurlijk ook niet ontbreken in de kerstperiode. De weken voorafgaand aan de feestdagen neemt het luisteren naar kerstmuziek dan ook enorm toe.

Cerfontaine: "Afgelopen jaar hebben we met Sky Radio 5,8 miljoen mensen bereikt in de periode van 6 tot en met 26 december. Dit blijkt uit het RadioCall 2016 (10+) onderzoek wat in opdracht van Sky Radio is uitgevoerd."

www.skyradio.nl
www.skyradio.nl/stationsVolg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie