Soldier On van DI-RECT hoogste nieuwe binnenkomer eindejaarshitlijst  Veronica
16-11-2020 10:47:17 | Door: Saskia van Weert | hits: 1239 | Tags:

DI-RECT is bekroond met een Top 1000 Allertijden Award, omdat Soldier On de hoogste nieuwe binnenkomer is in de eindejaarshitlijst.

Veronica-luisteraars stemden massaal op het nummer waardoor deze op de elfde positie in de lijst der lijsten staat. De Haagse band is daarmee ook meteen de hoogst genoteerde Nederlandse act dit jaar. Nooit eerder kwam een Nederlandse hit zo snel en zo hoog de lijst binnen. De Veronica Top 1000 Allertijden is de komende tijd te horen op Radio Veronica.

DI-RECT: "In een bizar jaar als dit is hetgeen dat er met Soldier On is gebeurd heel bijzonder. Het liedje is een eigen leven gaan leiden op een manier die we nooit hadden voorzien. Daar zijn we erg dankbaar voor. Heel tof om te horen dat ook de Veronica luisteraar het liedje in zijn hart heeft gesloten en dat we de hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 1000 Allertijden zijn, een mooie kers op de taart.”

Naast DI-RECT scoorden ook de volgende Nederlandse acts een notering in de Top 100 van de lijst: Kensington, Golden Earring, BLØF, Danny Vera, Anouk, Krezip en Van Dik Hout. De meest genoteerde Nederlandse acts in de Top 1000 Allertijden zijn Anouk en BLØF, beide met elk negen noteringen.

U2 is met maar liefst 23 noteringen de meest genoteerde act in de lijst, de band bemachtigde één notering meer dan Queen. Vorig jaar veroverde Queen voor de dertiende keer de nummer 1-positie met Bohemian Rhapsody. Welke artiesten en nummers dit jaar de lijst aanvoeren blijft geheim tot aan de ontknoping op vrijdagmiddag 27 november.

Foto: Radio Veronica

www.veronica.nl
www.talpanetwork.com
www.di-rect.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie