Staatssecretaris Mona Keijzer: 3 tot 6 maanden nodig voor berekenen prijs verlenging radiolicenties
11-11-2020 18:38:00 | Door: David de Jong | hits: 1503 | Tags:

Staatssecretaris Mona Keijzer heeft 3 tot 6 maanden tijd nodig om SEO Economisch Onderzoek onderzoek te laten doen naar de prijs die Talpa Network (Radio 538, Sky Radio, Radio 538 en Radio 10), RadioCorp (Slam! en 100% NL), FD Mediagroep (BNR Nieuwsradio), NRC Media/Mediahuis (Sublime) en de regionale commerciële zenders moeten betalen voor de verlenging van de DAB+- en FM-vergunningen.

Dit schrijft Keijzer in een brief aan de Tweede Kamer naar aanleiding van de aangenomen Tweede Kamer-motie die een verlenging van de bestaande vergunningen vraagt in verband met de coronacrisis.

Voor de berekening moet SEO Economisch Onderzoek een methode kiezen en daar modellen op loslaten. Tot dat is gebeurd, kan de staatssecretaris geen uitspraken doen over een verlengingsprijs. Ook over hoe de effecten van de coronacrisis doorwerken in de verlengingsprijs, zegt Mona Keijzer in de brief aan het parlement geen voorspelling te kunnen doen. Wel stelt ze dat de verlenging meer zal kosten als deze tot 1 september 2025 geldt in plaats van 2024. De financieringsbehoefte van radiostations wordt daardoor hoger.

Er ligt al een toezegging van Mona Keijzer dat dat de verlenging van de commerciële uitzendlicenties tot in ieder geval 1 september 2024 zal zijn. Of die uiteindelijk tot 1 september 2025 zal lopen, moet later blijken uit de berekeningen en ministeriële besluiten die eerst ter consultatie moeten worden gelegd. Ook moet er een deugdelijke motivering komen die zowel rekening houdt met de belangen van zittende partijen als van nieuwkomers.

Zie ook: Mona Keijzer geeft radiostations gevraagde verlenging tot 2024

www.rijksoverheid.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie