Bureaus bundelen krachten en lanceren Het Nationaal Hoorspel
08-04-2020 12:41:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2197 | Tags:

Het hoorspel Hoekjes van Geluk is in première gegaan. Dit hoorspel is - de eerste in een reeks - te beluisteren op de website www.hetnationaalhoorspel.nl, via AD.nl en via Spotify. De cast van dit eerste hoorspel bestaat uit twaalf bekende (stem) acteurs, onder wie Najib Amhali, Victoria Koblenko, Howard Komproe en Maryam Hassouni. Theatermaker Erris van Ginkel schreef het script. Speciaal voor de lancering gaat er een landelijke abri-campagne bij JCDecaux van start.

Voor de creatie van Het Nationaal Hoorspel, sloegen onder andere de bureaus State of the Culture en Natwerk (concept & campagne), Big Orange (regie & productie), Bravoure (website) en Bill Tanaka (fotografie) de handen ineen. Daarnaast zijn er op de site ook andere hoorspelen beschikbaar, waaronder Peter en de wolf in Hollywood met Paul Haenen (2007), De Deense detective (2018) en Roodkapje (1970). In de komende periode wordt er gewerkt aan stukken die via de website te beluisteren zullen zijn.

Stephan Alspeer, initiatiefnemer: “Het Nationaal Hoorspel is een samenwerking van heel veel bijzondere mensen in de creatieve sector. Waar de agenda’s tot voorkort volliepen met het vertellen van verhalen voor de allergrootste merken, vertellen we nu verhalen voor al die families in Nederland. Zo hebben we van de huidige situatie iets positiefs kunnen maken, dat ons allemaal met elkaar verbindt. En dat in nog geen twee weken tijd!”

Hoekjes van geluk is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mayam Hassouni en is geïnspireerd op Maryam’s eigen zoektocht naar geluk in een moeilijke periode. In het hoorspel komt de wereld van de 12-jarige Sam tot leven. Zo ontdekt hij dat geluk eigenlijk in een klein hoekje zit, zelfs als je net als Sam thuis zit. In iedere magische wereld ontmoet Sam iemand die een wijze les voor hem heeft. In dat ene hoekje met die plant, die plots uitgroeit tot een reusachtige boom. Bij dat hoekje onder de trap, waar een eng spinnenweb de toegangspoort tot een vriendelijke roze suikerspinnenfabriek blijkt te zijn. Of achter het muizenholletje onder de keukentafel, dat leidt naar een heel bijzonder land.

www.hetnationaalhoorspel.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie