Stichting Nederlandse Top 40 en BNR Nieuwsradio komen met Podcast Top 40
18-01-2022 10:23:00 | Door: David de Jong | hits: 1967 | Tags:

De Stichting Nederlandse Top 40 komt met de Podcast Top 40. Voor dit doel wordt samengewerkt met BNR Nieuwsradio. De hitlijst verschijnt elke dinsdag. Het initiatief staat naast de rapportages van het Nationaal Luisteronderzoek en Audify, die een maandelijkse Top 100 publiceren.

Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40: “De hoeveelheid podcasts is enorm. Dat biedt de luisteraar een breed scala aan luistermogelijkheden. Wij hebben met onze verschillende hitlijsten altijd een representatief overzicht willen bieden van de belangrijkste ontwikkelingen in de entertainmentwereld. Daar hoort de podcast natuurlijk ook bij.” 

Bij BNR Nieuwsradio zal de Podcast Top 40 in het middagprogramma op de radio aandacht krijgen. Daarnaast zal de lijst geanalyseerd worden door door André Dortmont en Mireille Weisz die, samen van een gast, een speciale podcast maken: Podcast Top 40. Het programma de Dutch Podcast Top 20, dat nagenoeg geheel 2021 op de zender te horen was, is geschrapt.

Erik de Zwart: “We zijn blij met de aandacht die de hitlijst krijgt bij BNR. Deze hitlijst verdient achtergrondinformatie en verdieping en op deze manier wordt daar optimaal invulling aan gegeven."

Mireille van Ark, hoofdredacteur van BNR: “De podcast is niet meer weg te denken en heeft aanbod in talloze categorieën. De Stichting Nederlandse Top 40 is een instituut dat garant staat voor objectieve hitlijsten. We zijn dan ook trots dat we voor de Podcast Top 40 nu samenwerken.”

www.bnr.nl/podcasttop40
www.top40.nl
www.fdmediagroep.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie