Stichting Nederlandse Top 40 en Capital of Media komen met Global Top 40
22-03-2022 11:03:00 | Door: David de Jong | hits: 1514 | Tags:

De Stichting Nederlandse Top 40 en Capital of Media zijn op 10 maart 2022 gestart met een internationale radio chartshow: Global Top 40. De hitlijst biedt een overzicht van de muzikale ontwikkelingen in de wereld. De Global Top 40 kijkt naar de 21 belangrijkste muziekmarkten op alle continenten en brengt op basis daarvan iedere week een overzicht. De lijst met de grootste hits vertegenwoordigt daarmee ruim 70 procent van de wereldwijde muziekmarkt. De Engelstalige radioversie wordt gepresenteerd door Nick Karkazis.

Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40: “Met de Global Top 40 laten we iedere week zien wat er buiten onze landsgrenzen gebeurt. Dankzij de samenwerking met Capital of Media kunnen we alles rond die hitlijst nu ook laten horen. Een dynamische en informatieve show die je in twee uur tijd alles laat weten wat er op dit moment in de wereld speelt op muzikaal vlak.”

Anthony Timmers, Capital of Media: “Als klein jongetje fietste ik elke week naar de platenzaak om hét gedrukte exemplaar op te halen. Jarenlang mocht ik de Top 40 audio-edits verzorgen als vormgever van Radio 538 en nu met deze samenwerking gaan we muziekfans over de hele wereld verblijden. Ons redactie- en productieteam maakt vol passie het wekelijkse programma, dat gepresenteerd wordt door Nick Karkazis. Voor deze chartshow maakten we ook een compleet jinglepakket. De Global Top 40 is iedere donderdag te beluisteren via verschillende radiostations over de hele wereld en via de site van de Top 40.”

De eerste uitzendingen van de Global Top 40 zijn hier te vinden.

www.top40.nl
www.globaltop40.nl
www.capitalofmedia.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie