Stijging luistertijd radio tijdens coronacrisis
27-03-2020 13:03:00 | Door: David de Jong | hits: 1156 | Tags:

Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO) signaleert een stijging van de gemiddelde luistertijd sinds het begin van de coronacrisis in Nederland. De gemiddelde luistertijd naar radiozenders neemt met 6 procent toe in week 12, vooral door de toename van het thuis luisteren. In week 12 luisterde men gemiddeld 173 minuten per dag naar de radio, in de week daarvoor was dat 164 minuten per dag. Als we alleen kijken naar de radioluisteraars is de stijging 7 procent: van 254 minuten in week 11 naar 272 minuten in week 12. Het weekbereik blijft stabiel op 87 procent, wat neerkomt op een bereik van ruim 13,2 miljoen Nederlanders van 10 jaar en ouder.
 
Onder de noemer NLO Trends heeft NLO een analyse verricht naar de gemiddelde luistertijd en het bereik van radiozenders op weekbasis.
NLO Trends is in tegenstelling tot de reguliere luistercijfers, gebaseerd op alleen de online ingevulde radiologs, waardoor er verschillen kunnen ontstaan tussen de maandelijkse en de wekelijkse luistercijfers.

Uit de data blijkt dat de gemiddelde luistertijd in week 12 is toegenomen. De toename is zowel zichtbaar onder de totale groep Nederlanders van 10 jaar en ouder, als onder de radioluisteraars.

De toename in de luistertijd is vooral zichtbaar op de thuislocatie, waar sprake is van een stijging van 29 minuten. Natuurlijk gaat dit ten koste van het luisteren onderweg of op het werk en school; een daling van 19 minuten.

 

Opvallend is ook de sterke toename van het luisteren via internet. Er wordt in week 12 33 procent meer via internet naar radiozenders geluisterd dan in de week ervoor.

 

www.nationaalluisteronderzoek.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie