Sublime verhuist naar Telegraaf-pand in Amsterdam met studio bij NRC Media
11-02-2022 00:15:00 | Door: David de Jong | hits: 3049 | Tags:

Sublime zal naar verwachting in de loop van het tweede kwartaal 2022 verhuizen naar panden waar Mediahuis-onderdelen gevestigd zijn in Amsterdam. De radiozender benadrukt desgevraagd tegenover Nederlands MediaNetwerk dat de verhuizing ingegeven is door de wens om een centralere en qua infrastructuur betere plek te hebben in Nederland. Het is volgens de zender geen kostenbesparing.

Sublime en het podcastbedrijf Audiohuis krijgen een plek in het pand van Mediahuis Nederland aan de Amsterdamse Basisweg, waar De Telegraaf sinds 1974 gevestigd is. Ook krijgen ze een studio in het pand van NRC Media aan de Amsterdam Nes (Rokin), die daar sinds eind 2012 gevestigd is. Mediahuis is geen eigenaar (meer) van de panden waar Sublime gevestigd zal worden. Sublime, dat enige samenwerkingsverbanden heeft met NRC Media, zal geen samenwerking aangaan met De Telegraaf, dat via Mediahuis Nederland net als NRC Media en Sublime, onderdeel is van Mediahuis.

Beide locaties in Amsterdam kunnen worden ingezet om podcastproducties te ontwikkelen en te produceren voor zowel Sublime als Audiohuis. Er is meer ruimte daar voor de radiostudio en live optredens. Met deze locaties heeft de zender ook meer ruimte om het bedrijf verder te laten groeien.

De radiozender heeft met de verhuizing naar Amsterdam in de loop der tijd een rondje Randstad gemaakt. In 2004 startte de zender onder de naam Arrow Jazz FM vanuit Den Haag. Na de overname door Conclusion in 2011 verhuisde de zender naar Utrecht en wijzigde daarna de naam in Sublime. In oktober 2020 werd Mediahuis eigenaar van de radiozender, die sinds 2018 in het Utrechtse Werkspoorkathedraal zetelt. Met de verhuizing naar Amsterdam brengt Mediahuis de zender onder in panden waar zijn bedrijfsonderdelen Mediahuis Nederland en NRC Media zetelen. Statutair zetelde de zender onder de naam Audiohuis Amsterdam BV sinds het najaar van 2021 op het kantoor van NRC Media in Amsterdam.

Met de komst van Sublime telt Amsterdam drie landelijke radiostations, terwijl het Gooi zes landelijke commerciële radiozenders en de NPO herbergt.

www.sublime.nl
www.mediahuis.nl
www.nrcmedia.nl
www.mediahuis.be

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie