TalkRadio opnieuw van start gegaan
20-04-2020 09:50:00 | Door: Pie Kamau | hits: 3793 | Tags:

De radiozender TalkRadio is maandag 20 april na twintig jaar afwezigheid weer van start gegaan. Ditmaal niet meer in de ether, maar in een hedendaags jasje als online hybride platform vanuit Hilversum. TalkRadio biedt een podium voor beginnende en professionele makers en wil een kompas zijn voor luisteraars op zoek zijn naar inspirerende gesprekken. 

Programmering

Naast live talk radio zullen er ook diverse podcasts op de zender te beluisteren zijn, waarin de nadruk ligt op Podcast Premières. Dit zijn podcasts, die het eerst te beluisteren zijn bij TalkRadio. Diverse bekende radio-dj’s zullen een bijdrage leveren aan TalkRadio, onder wie oud-TalkRadio dj Bart (Luchsinger) de Jongh en  voormalig Qmusic en 100% NL-dj Patricia van Liemt. GT Rovers duikt het verleden in en toekomstige Podjocks zullen luisteraars verrassen met bijzondere audiofragmenten. Eva Rookmaker maakt een programma voor ondernemende Nederlanders. Sandra Brandt brengt een Klaagvrije maandag. De samenwerking met OpenUp! zorgt ervoor dat het gesprek buiten de uitzending doorgaat.

Open Lijn-button

Op diverse manieren kan de luisteraar onderdeel worden van het gesprek bij TalkRadio, waaronder een telefoonnummer, whatsapp, e-mail en Skype. Waarmee mee kunnen praten, vragen kunnen stellen of op bijvoorbeeld stellingen kunnen reageren. Daarnaast kunnen luisteraars reageren via de Open Lijn-button op TalkRadio.nl, waarbij zij audioberichten kunnen achterlaten. Ook bedrijven kunnen participeren in TalkRadio door bijvoorbeeld een eigen radioprogramma te starten of podcastseries in te zetten voor interne of externe communicatie doeleinden. TalkRadio ondersteunt het Nederlands Platform voor Duurzame Inzetbaarheid en is als aanbieder van unieke podcasttrainingen te vinden op het Johan Portaal.

Arjen van Wifferen

Media-initiatiefnemer Arjen van Wifferen was als radio comedian te horen als Arjan de Krantenman op Radio Veronica. Hier belichtte hij met de nodige satire de dagelijkse actualiteiten. Na dit radioavontuur ontwikkelde hij zich tot running-therapeut en vitaliteitscoach. Maar de liefde voor radio bleef en Arjen was dan ook blij dat TalkRadio weer op zijn pad kwam.

Arjen van Wifferen: ''Wellicht opmerkelijk dat TalkRadio middenin de coronacrisis lanceert, maar juist nu is er ruimte voor hét gesprek tussen radiomakers en luisteraars. Wij willen met de radiozender de luisteraar aan het woord laten over diverse onderwerpen en thema’s die ons allen aan het hart gaan. We willen verdieping en onderwerpen als kwetsbaarheid, machteloosheid bespreekbaar maken en houden. Ik ben in ieder geval dankbaar en vereerd om me op deze wijze in te mogen zetten voor dit legendarische station.''

Over TalkRadio

Als opvolger van Veronica Nieuwsradio startte Talk Radio 1395 AM als eerste ‘praatzender’ van Nederland. De radiozender was niet alleen op de middengolf te beluisteren, maar was ook te vinden op de FM via diverse lokale kabelradiosystemen. Door toenmalige markt- en technologische omstandigheden staakte Talk Radio in 1998 haar uitzendingen. 

www.talkradio.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie