TalkRadio terug in navolging populariteit podcasts
18-02-2019 15:19:03 | Door: | hits: 3353 | Tags:

De radiozender TalkRadio komt in 2019 terug. Als opvolger van Veronica Nieuwsradio startte Talk Radio 1395 AM eind jaren 90 als eerste praatzender van Nederland. De radiozender met onder andere Theo van Gogh en Beau van Erven Dorens, was op de middengolf te beluisteren en te vinden op de FM via diverse lokale kabelradiosystemen. Door toenmalige markt en technologische omstandigheden, staakte Talk Radio in 1998 haar uitzendingen.

Anno 2019 is de mediawereld veranderd. Talk radio is in de Verenigde Staten uitgegroeid tot een populair genre, terwijl in Nederland het gesproken woord op de FM alleen de ruimte krijgt bij NPO Radio 1 en BNR. De groeiende populariteit van podcasts laat zien dat er wel degelijk vraag is naar het gesprek. TalkRadio wil inspringen op deze ontwikkelingen. Later dit jaar wordt bekend gemaakt in welke vorm dat is.

Richard Otto, initiatiefnemer van TalkRadio: "Samen met radiomakers, podcasters en andere partners willen we een nieuwe toekomst voor TalkRadio in Nederland gaan vormen. Het platform biedt mogelijkheden voor het gesprek van de dag, maar ook voor thema's die nu nog te weinig airplay krijgen."

www.talkradio.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie