Talkradio: pauze om in februari 2021 te herstarten
16-12-2020 17:34:00 | Door: David de Jong | hits: 1515 | Tags:

Het internet-radiostation Talkradio is tijdelijk gestopt met uitzenden. De radiozender, die in april 2020 startte, wilde een podium zijn voor beginnende en professionele makers en inspirerende gesprekken bieden.Bart (Luchsinger) de Jongh, lanceerde na 20 jaar het programma Nachtvlucht 1395 en maakte verslavingsprogramma in Rehab. Van Patricia van Liemt, Sandra Brandt en GT Rovers werden podcastpremières uitgezonden.

De bedoeling was dat de zender een platform zou zijn voor het uitwisselen van meningen, maar dit bleek in de praktijk vooral door mensen te worden omarmd die een tegengeluid wilden geven aan de berichtgeving omtrent het coronavirus. Volgens initiatiefnemer Arjen van Wifferen was dat de bedoeling niet.  

Het platform was juist bedoeld om een veelvoud aan meningen en gesprekken te bieden, waarbij het uitwisselen van kennis en kunde centraal stond. Een gesprek wordt interessant als je met elkaar de tijd neemt om er achter te komen hoe een mening gevormd is.

Het Talkradio van 2020 was een initiatief van Tens Media van Richard Otto, die zijn belangen in mei aan Arjen van Wifferen heeft overgedragen. Otto richt zich op zijn eigen platforms, waaronder Spreekbuis en XS2radio.

Arjen van Wifferen wil in februari 2021 terugkomen met meer een projectmatig en thematisch opgezet Talkradio waarbij niet langer de inbellende luisteraar een rol speelt maar gesprekken worden gevoerd over initiatieven en acties die de wereld op een positieve wijze inspireren en door verbinding mooier maken.

Een van de initiatieven is een samenwerking met de gemeente Hilversum om op lokaal niveau deze gesprekken te stimuleren. Hieruit zal een podcastserie geproduceerd worden. Het nieuwe Talkradio zal zowel met een podcastplatform als met lineaire radio komen. 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie