Talpa Network lanceert podcast De H van Hetero
16-05-2022 10:13:02 | Door: Saskia van Weert | hits: 1677 | Tags:

Op 19 mei gaat De H van Hetero live, een podcast waarin Solange Dekker en Luuk Dresen, een transvrouw en een hetero cisman, in gesprek gaan met verschillende gasten over seksualiteit.

Het is de eerste gelanceerde podcast van het initiatief The Cast, waarbij Talpa Network podcastmakers helpt bij het realiseren en vergroten van hun creatieve idee.

In De H van Hetero staan alle letters van de LHBTIQA+-gemeenschap centraal. Elke aflevering gaan Solange en Luuk in gesprek met een gast die één van de letters vertegenwoordigt, met als doel om meer begrip te creëren voor de desbetreffende seksualiteit en zo een brug te slaan tussen de LHBTIQA+ en hetero-community’s. De podcast telt negen afleveringen en is vanaf 19 mei elke donderdag te beluisteren via audioplatform JUKE, Spotify en Apple Music.

De L van Lebisch

In de eerste aflevering, over de L van Lesbisch, is Barbara Barend te gast. Verder gaan Luuk en Solange ook in gesprek met onder anderen Maik de Boer over homoseksualiteit en met D66-kamerlid Lisa van Ginneken over transseksualiteit. Ook komt in de laatste aflevering Maxim Hartman langs om zijn visie en ideeën te delen over de LHBTI+ gemeenschap.

Genderidentiteit bespreekbaar maken

Solange Dekker: “Het is te gek geworden, een prachtige podcast met bijzondere verhalen. Toen ik het idee bedacht, was het om met name meer begrip te krijgen vanuit de hetero community, om mensen die dat willen wat te kunnen bijbrengen op een leuke en bijzondere manier. Ik ben heel dankbaar voor alle gasten en hun openhartigheid, dat is precies wat we graag wilden. Hiermee maak je seksualiteit en genderidentiteit beter bespreekbaar.”

Luuk Dresen: “Ik ben heel benieuwd wat mensen ervan gaan vinden. Ik heb zelf in ieder geval veel geleerd tijdens het maken van deze podcast. Het was heel fijn dat Talpa Network ons alle ruimte heeft gegeven om de podcast precies zo te maken zoals wij dat voor ogen hadden. Met hun begeleiding en tools hebben we denk ik iets heel moois kunnen neerzetten.”

Xander Czaikowski, Director van JUKE: " Door het inzetten van ons netwerk kunnen we de podcasts de aandacht geven die ze verdienen, zeker wanneer het gaat om maatschappelijke thema's zoals in De H van Hetero."

www.juke.nl

www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie