Talpa Network reorganiseert radiotak
29-05-2020 17:22:00 | Door: David de Jong | hits: 2249 | Tags:

Talpa Network is bezig met de uitwerking van de reorganisatie van haar bedrijf bij de radiotak waar Radio 538, Sky Radio, Radio Veronica, Radio 10 en Juke onder vallen. De doorgaans goed geïnformeerde websites Radio.NL en Radiofreak melden dat een aantal dj's, producers, nieuwslezers en ondersteunend personeel het bedrijf zal verlaten. Ook zou gestopt worden met de eigen nieuwsdienst. Het nieuws is op de radio bij Talpa Network inhoudelijk vooral afkomstig van ANP dat eveneens in handen is van Talpa Network. Het radionieuws wordt bewerkt dankzij een eigen redactie en gelezen door eigen nieuwslezers.

Het zou gaan om dj's als Jurjen Gofers, Dennis Hoebee en Edwin Noorlander. Ook zou bezuinigd worden op de tak van talentontwikkeling. Aangezien veel medewerkers van de nachtprogramma's op Radio 538 het bedrijf zouden moeten verlaten, wordt deze mogelijk non-stop.

Een woordvoerster van Talpa Network:  "Ik kan lopende het informeren van het personeel niets anders zeggen dan volgende. Nu de Ondernemingsraden hun advies hebben uitgebracht, worden onze medewerkers inhoudelijk geïnformeerd over de maatregelen. De maatregelen zijn niet anders dan dat we op 7 mei hebben gecommuniceerd in het persbericht."

In het persbericht werd aangekondigd dat circa 6 procent van de contracten met medewerkers voor onbepaalde tijd wordt opgezegd. Ook zal een aantal aflopende contracten voor bepaalde tijd en freelancecontracten niet worden verlengd.

Wanneer het proces bij de radiotak zal zijn afgerond en hoe dit gevolgen zal hebben voor de radioprogrammering is nog niet duidelijk; Talpa Network wijst er op dat het belangrijk is dat dit zorgvuldig wordt gedaan. Eerder werden bij Radio 10 en Radio Veronica enige aanpassingen gedaan in de programmering als gevolg van de economische crisis.

www.talpanetwork.com
www.radio10.nl
www.538.nl
www.radioveronica.nl
www.skyradio.nl
www.juke.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie