Talpa Network sluit content- en reclamepartnership met TuneIn
10-03-2022 16:13:00 | Door: David de Jong | hits: 2936 | Tags:

Talpa Network en TuneIn kondigen een strategisch partnerschap aan om TuneIn-luisteraars van over de hele wereld te verbinden met de radiozenders van Talpa Network: Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica.

Dankzij de samenwerking is Talpa Media Solutions per 1 april 2022 de exclusieve salespartner in Nederland voor TuneIn. Talpa Media Solutions gaat de verkoop van de digitale audiospots voor TuneIn in Nederland verzorgen.

Talpa Network is het eerste Nederlandse mediabedrijf dat een samenwerking met TuneIn aangaat. Het partnership zorgt ervoor dat Talpa kan inspelen op de behoefte van de luisteraars middels op maat gemaakte advertenties.

Xander Czaikowski, Director Digital Distribution bij Talpa Network: "Wij zijn een Nederlands mediabedrijf en hebben een ongeëvenaard inzicht in onze digitale audiomarkt. We weten wie onze luisteraars zijn en wat ze belangrijk vinden. We gaan graag de samenwerking aan met adverteerders om luisteraars die via TuneIn op onze radiozenders afstemmen te voorzien van actuele en relevante content. In samenwerking met TuneIn zullen we er alles aan doen om de luisterervaring te blijven optimaliseren. Het partnership biedt daarnaast de mogelijkheid voor OMS om als exclusieve sales partner dit ook voor andere adverteerders te verzorgen."

Allard Ruyl, CEO Talpa Media Solutions: "Talpa Media Solutions vergroot met deze samenwerking haar bereik in het digitale audio domein. Dit betekent concreet dat er meer luisteraars bereikt kunnen worden en dat Talpa Media Solutions in staat is om adverteerders en bureaus nóg beter te bedienen in dit 
snelgroeiende advertentiedomein."

Voor klanten betekent dit dat het miljoenen bereik van TuneIn per 1 april ingekocht kan worden via Talpa Media Solutions. Adverteerders kunnen hierbij gebruik maken van alle bekende targetting mogelijkheden zoals de kenmerken tijd, regio en demografisch. Adverteren in audio wordt op deze manier nog relevanter en effectiever. 

Richard Stern, CEO van TuneIn: "De combinatie van TuneIn’s wereldwijde technologieplatform en hyper-lokale live audioprogrammering is wat de TuneIn-dienst zo uniek maakt. Onze samenwerking met Talpa Network markeert een belangrijke stap voorwaarts in onze gecombineerde inspanningen om Nederlandse luisteraars te verblijden.”

"De gecombineerde expertise van TuneIn en Talpa Network creëert ook ongelooflijke mogelijkheden voor adverteerders die op een zinvolle en authentieke manier in contact willen komen met ons publiek in Nederland. We kijken ernaar uit om nog vele jaren te innoveren met Talpa Network."

TuneIn stelt luisteraars van over de hele wereld in staat om een scala aan digitale radiostations en podcasts te streamen, waaronder de radiozenders van Talpa Network; Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica. Met distributie over 200+ aangesloten apparaten, waaronder smart speakers (waaronder Sonos), Google Home en autodevices (waaronder Tesla, Apple Carplay en Android Auto), zal TuneIn Talpa Network-luisteraars voorzien van entertainmentcontent. Op deze manier wordt het bereik voor Nederlandse adverteerders vergroot.

www.talpanetwork.com
www.oms.fm
www.538.nl
www.radio10.nl
www.skyradio.nl
www.radioveronica.nl
www.tunein.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie