Veronica Legends, Alternative XL, 538 Drops en Sky Radio Easy gestart bij Talpa Network
19-09-2019 13:24:00 | Door: David de Jong | hits: 2799 | Tags:

Talpa Network heeft in de afgelopen periode een aantal nieuwe digitale non-stop audiokanalen gelanceerd. Veronica Legends, Veronica Alternative XL, Sky Radio Pop-up Easy Hits, 538 Drops, Radio 10 00s Hits en Radio 10 Soul zijn daarbij van start gegaan. De op hitlijsten gebaseerde radiozenders Rockhits Top 500 en 00s Top 500 zijn vervallen.Volgens de radiozender keren deze hitlijsten niet terug bij Radio Veronica en is er voor rockliefhebbers bovendien Veronica Rock Radio.

Een woordvoerster bij Talpa Network: "Deze wijzigingen passen in het beleid iets minder op hitlijsten gebaseerde radio te brengen bij het radiomerk Veronica. De basis voor het doorvoeren van veranderingen is dat we altijd kijken naar nieuwe playlisten/stations die aansluiten bij onze thema's. Stations die niet meer actueel zijn, worden aangepast."

Via Alternative XL worden de iets alternatieve bands en artiesten van het Veronica-format ten gehore gebracht. Zoals bands of artiesten die op festivals als Lowlands en popzalen als Paradiso en de Melkweg spelen. Van klassiekers van onder meer Pearl Jam, The Cure en U2 via Imagine Dragons en Bastille naar nieuwe releases van bijvoorbeeld Editors, Billie Eilish en De Staat. Dennis Hoebee beheert dit kanaal en stelt de playlists samen. Veronica Legends sluit aan op de Legends-maand die Radio Veronica in april heeft gedaan. Op dit kanaal zijn nonstop muzikale legendes uit alle tijden te horen.

Voor Radio 538 heeft het bedrijf 538 Drops gelanceerd. 538 Drops brengt hiphopmuziek uit Nederland, het Verenigde Koninkrijk en de Verenigde Staten. Op Radio 538 wordt al dagelijks hiphop en aanverwante muziek gedraaid en op TV538 is er elke zondagavond specifieke aandacht voor hiphop. Volgens het mediaberijf vragen luisteraars om meer hiphop en de bestaande programmering is daarom uitgebreid naar een digitaal kanaal. In oktober 2016 verkocht Talpa Network de aan Slam! gelieerde zender Juize aan RadioCorp dat zich ook op hiphop richt. Met de komst van 538 Drops richt het radiomerk zich opnieuw op de wereld van hiphop.

Bij Sky Radio heeft Talpa Network de radiozender Sky Radio Pop-up Easy Hits gelanceerd met relaxte/easy tracks uit de afgelopen 15 tot 20 jaar te horen. Dit is een tijdelijk station dat enkele maanden zal draaien, net als Holiday Hits en Pink.

Radio 10 heeft deze zomer de themazenders Radio 10 00s Hits en Radio 10 Soul gelanceerd. Radio 10 Soul richt zich op hits van bekende soulartiesten. Aangezien de themazenders 60s&70 Hits, 80s Hits en 90s Hits volgens de zender goed beluisterd worden, heeft het bedrijf dit doorgetrokken met het 00s Hits kanaal dat hits uit de periode 2000 tot 2010 laat horen.

Alle radiozenders zijn alleen via internet te beluisteren via onder meer de websites van de radiozenders, maar ook via het Talpa Network-platform Juke.

www.radioveronica.nl
www.skyradio.nl
www.538.nl
www.radio10.nl
www.talpanetwork.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie