Teun van de Keuken en Gijs Groenteman starten podcast Teun & Gijs vertellen alles
18-11-2020 13:29:00 | Door: David de Jong | hits: 7843 | Tags:

Gijs Groenteman en Teun van de Keuken starten onder de naam Teun & Gijs vertellen alles een podcast waarin ze na 20 jaar herenigd zijn in een radioprogramma.  De twee nemen zichzelf en de wereld om hen heen onder de loep: van dagelijkse beslommeringen tot maatschappelijke kwesties. Met een knipoog noemen de initiatiefnemers zichzelf een laatste bastion van de linkse witte grachtengordelelite die ook gehoord zal worden.

Het sponsorbeleid van Teun & Gijs vertellen alles is opvallend door de criteria waar ze mogelijke sponsors aan toetsen. De heren werken enkel met adverteerders waar ze op principieel en ideëel vlak 100 procent achter staan, en waar ze dus vanuit persoonlijk doorvoeld enthousiasme mee kunnen samenwerken. Chocolatemakers, De Koffiejongens, Greenwheels en Hotel V zijn de eerste sponsors van de podcast.

De podcastserie zal vanuit Hotel V in Amsterdam worden gemaakt en vanaf 2 december 2020 op woensdagen vanaf 07:00 uur beschikbaar komen via de bekende podcastkanalen.

Teun van de Keuken is journalist, columnist en programmamaker. Hij is oprichter en naamgever van Tony's Chocolonely en gezicht van het al jaren immens populaire tv-programma De Keuringsdienst van Waarde. Hij is presentator van het onderzoeksjournalistiek programma De Monitor en maakte de serie De slag om de klerewereld, een undercover documentaireserie over de misstanden in de kledingindustrie. Hij is regelmatig te gast bij Jinek om zijn licht te schijnen over onderwerpen die hem na aan het hart gaan. Van zijn hand verschenen de boeken De supermarktsurvivalgids (2018), Goed volk (2017) en Puur en eerlijk (2015).
 
Gijs Groenteman is interviewer, journalist, schrijver en presentator. Hij is de winnaar van de Dutch Podcast Award (beste host) en maker van de wekelijkse podcast Met Groenteman in de kast. Daarnaast maakte hij alom geliefde De Grote Harry Bannink Podcast, waarvoor hij tevens een Dutch Podcast Award won. Momenteel is hij de presentator van de podcasts Potus (de Volkskrant) over de Amerikaanse presidentsverkiezingen en Praten over Muziek (Het Concertgebouw). Ook is hij een van de vaste presentatoren van het Radio 1-programma Kunststof.

www.teunvandekeuken.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie