Themakanaal Soulshow Radio bestaat 5 jaar
13-05-2020 13:49:00 | Door: David de Jong | hits: 1788 | Tags:

Het digitale kanaal Soulshow Radio bestaat 5 jaar. Dj Ferry Maat begon de Soulshow in 1973 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal, waarna het programma van 1974 tot 1988 te horen was op Hilversum 3 en Radio 3 bij de TROS.

Het programma had 700.000 luisteraars in de tijd dat er praktisch geen verdere concurrentie was behoudens de publieke zenders. Het programma is daarna tot september 2013 achtereenvolgens bij Radio 10, Hitradio, Radio 538, Radio Veronica, Arrow Jazz en Sublime te horen geweest. Daarbij waren lange onderbrekingen van april 1995 tot september 2003 en van december 2008 tot april 2011. Sinds mei 2015 is Soulshow continu te horen via Soulshow Radio.

Ferry Maat: "De keuze voor een internetversie van de Soulshow was vijf jaar geleden nu of nooit. Wat is er mooier dan je eigen radiostation te runnen, te kunnen doen waar je zin in hebt zonder op de vingers getikt te worden door managers. Radiobaasjes die ervoor doorgeleerd hebben om muzikale eenheidsworsten te creëren en doelbewust de ziel uit de radio te halen."
 
Ferry Maat: "Het internetradiostation brengt 24 uur per dag de erfenis van ruim 47 jaar Soulshow. Generaties zijn ermee opgegroeid. Tieners van toen, onder wie zelfs koning Willem Alexander die onlangs bij een bezoek aan de NPO-Radio 2 studio de woorden Soulshow en Ferry Maat spontaan en met veel waardering uitsprak."
 
Ferry Maat zegt dat de opnames van de Soulshows uit de vorige eeuw dagelijks om 20:00 uur populair zijn bij de luisteraars. "Ze klinken door de moderne techniek beter dan ooit, met dank aan de luisteraars die hun cassettebandjes opstuurden. Die maken we geschikt om opnieuw uitgezonden te worden; de Soulshow is niet voor niets het meest opgenomen programma van de Nederlandse radio. Soulshow Radio wordt gemaakt vanaf Caribisch Nederland, in Bonaire. Recent heeft Soulshow Radio zich aangesloten bij E-Power Radiosales, het bedrijf dat radioreclame mogelijk maakt.

Jan Lagrouw, directeur van E Power: "Soulshow Radio is een prachtige aanwinst voor ons pakket van digitale radiostations en een mooi platform voor adverteerders die sympathiseren met de muziek en de sfeer van de Soulshow."

www.soulshow.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie