Topcast Media en NOX releasen podcast Na het einde van de wereld
09-02-2022 16:39:00 | Door: David de Jong | hits: 1789 | Tags:

Audiocollectief NOX en podcastlabel- en productiehuis Topcast Media hebben de driedelige podcastserie Na het einde van de wereld beschikbaar gesteld. Een true fiction podcast die geschreven en gecomponeerd is als een audiofilm en je meeneemt naar een Amsterdam in de nabije toekomst.

Na het einde van de wereld vertelt het verhaal van hoofdpersoon Tom, vertolkt door acteur Barry Emond. Zeven jaar lang schuilt Tom voor een nucleaire oorlog in een atoombunker in Amsterdam, tot zijn voedselvoorraad op is en hij wel naar buiten moet. Daar treft hij een nieuwe wereld aan

De productie van deze serie ligt in handen van NOX; een collectief dat muzikale verhalen maakt met in de artistieke kern componist Sietse Damen, bekend als producer van onder meer Tim Knol, en scenarist en regisseur Luuk Imhann, die eerder zijn debuutroman Paradijs bij Querido publiceerde.

Sietse Damen: “Elk geluid is minutieus gecreëerd, elke toon of stem zorgvuldig gekozen om een zo rijk mogelijke wereld voor de luisteraar te schetsen. Daarom werkt het zo goed: het is als een film die zich in je hoofd afspeelt.”

Luuk Imhann: “In audiofilms bepaalt niet geld hoe groots en omvangrijk een werk kan zijn – zoals dat bij theater en cinema wel zo is – maar is de techniek van de geluidskunstenaar doorslaggevend. Dankzij het werk van Sietse Damen is geen situatie meer ondenkbaar: van grootschalige gevechten tot verstilde scènes of een bewegend bos; alles is mogelijk; we zijn slechts begrensd door onze fantasie.”

Sitetze Damen: “In de tijd dat het coronavirus rondwaarde hebben we in stilte doorgewerkt aan Na het einde van de wereld en in Topcast Media vonden we de ideale partner: ervaren, enthousiast en innovatief.”

www.topcast.media
www.naheteinde.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie