Twee Qmusic-kerstzenders gestart
20-11-2020 19:40:00 | Door: David de Jong | hits: 2879 | Tags:

Onder de naam Qmusic Xmas en Qmusic Christmas zijn twee themazenders van het merk Qmusic gestart met kerstmuziek. Qmusic Xmas is een initiatief van Radio Limburg 97FM BV, dat in de Randstad op FM en DAB+ normaal gesproken met Qmusic Non Stop Maximum Hits uitzendt. De zender is tot en met 26 december 2020 omgedoopt tot kerstzender.

Radio Limburg 97FM BV is voor 25 procent in handen van DPG Media (Qmusic) en voor 75 procent van Michael Bartelet. Qmusic zelf, voor 100 procent in handen van DPG Media, zendt online een eigen kerstzender uit onder de naam Qmusic Christmas en Q Christmas.

Michael Bartelet van Radio Limburg 97FM BV: "Met een non-stop kerstzender hopen we de luisteraars in de randstad wat meer licht te geven nu de dagen donkerder worden. Nu we het tijdens de coronacrisis thuis gezelliger moeten maken, hebben we gemerkt dat hier behoefte aan is."

Met de komst van de Qmusic-kerstzenders is de concurrentiestrijd rond kerstzenders van start gegaan. Sky Radio zendt tot aan de feestdagen alleen maar kerstmuziek uit. Talpa Network begon daarnaast op 30 septembermet het promoten van Sky Radio Christmas, dat 365 dagen per jaar op internet te beluisteren is en sinds 16 oktober 2020 ook op DAB+ te beluisteren is.

www.qmusic.nl
www.qmusicnonstop.nlVolg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie