VRT past naam themazender aan na klacht RadioCorp: voortaan MNM R&Beats
14-04-2021 19:08:00 | Door: David de Jong | hits: 1157 | Tags:

De Vlaamse publieke omroep VRT heeft in maart 2021 de naam van zijn themazender met R&B, rap en hiphop gewijzigd in MNM R&Beats. In november 2020 vroeg RadioCorp aan de VRT de naam MNM Juice te wijzigen in verband met een vermeend inbreuk op het merkenrecht. MNM Juice was sinds augustus 2020 de opvolger van MNM UrbaNice.

Alhoewel Herbert Visser, directeur van RadioCorp, in november 2020 aan Nederlands MediaNetwerk verklaarde te denken dat de VRT te goeder trouw was, claimde de zender  wel bij de VRT een naamswijziging omdat RadioCorp het merkenrecht heeft over Juize, een themazender onder de vlag van Slam!

RadioCorp wees er op dat het verschil van de letter c en z in de uitspraak niet waarneembaar is en er sprake is van een registratie bij het Benelux Merkenregister.

De VRT heeft geen ruchtbaarheid gegeven aan de naamswijziging in MNM R&Beats. MNM R&Beats is net als MNM Hits en MNM Back to the 90s and Nillies een subzender van de VRT-hitzender MNM.

Herbert Visser: "Ik vind deze naamswijziging prima, want daar hadden we om gevraagd. Ik ben blij met deze oplossing en wens de VRT heel veel succes met hun urbankanaal".

Zie ook RadioCorp wil dat VRT de themazender MNM Juice een andere naam geeft

www.vrt.be
www.nmn.be
www.slam.nl
www.radioplus.be


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie