Verkiezing Nachtwacht Award 2022
07-01-2022 10:52:00 | Door: David de Jong | hits: 1204 | Tags:

Voor de vierde maal wordt de Nachtwacht Award georganiseerd door Spreekbuis. De organisatie is deze editie in handen van Nachtwacht Award 2021-winnares Astrid de Jong. De Nachtwacht Award is een radioprijs voor presentatoren en dj’s die voor de nachtbrakers, nachtwakers en nachtwerkers de mooiste radio maken.

De Award is vernoemd naar het TROS-nachtprogramma Nachtwacht, dat tot 1995 op de toenmalige zenders Hilversum 1, Hilversum 3, Radio 1, Radio 2, Radio 3 en 3FM  te beluisteren was. Dit programma werd gepresenteerd door onder anderen Tom Mulder, Ferry Maat, Ad Roland, Rob van Someren, Kas van Iersel, Karel van Cooten, Wim van Putten en Ron Brandsteder.

Voorgaande winnaars waren de nachtprogramma’s Onze Man in Deventer (met Özcan Akyol) (2019), Martijn Kolkman (2020) en Nachtzuster (met Astrid de Jong)(2021). 

De 2022-editie heeft als thema De vrijheid van de nacht. Nachtprogramma’s kenmerken zich door een grote mate van vrijheid ten opzichte van programma’s op andere tijdstipppen.

Astrid de Jong: “Juist die vrijheid is goed voor de creativiteit van de maker en ook goed voor de ontwikkeling van nieuwe talenten. Veel bekende dj’s, waaronder Giel Beelen, Gerard EkdomDomien Verschuuren en de nieuwe ochtend-dj van Veronica Tim Klijn begonnen hun landelijke carrière in de nacht en hebben zich daardoor kunnen ontwikkelen tot onderscheidende radiomakers.”

Tot vrijdagochtend 21 januari kan er worden gestemd. Maandag 24 januari maakt Spreekbuis de vijf genomineerden bekend. Op dinsdag 25 januari 2022 wordt de winnaar van De Nachtwacht Award 2022 bekendgemaakt.

www.spreekbuis.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie