Vertigo 6 en de Podcasters lanceren de Influencermarketingpodcast
24-05-2022 10:49:00 | Door: Lieselot Berentzen | hits: 1066 | Tags:

Vertigo 6 en podcastproducent de Podcasters lanceren de Influencermarketingpodcast. Nu influencermarketing professionaliseert en er nieuwe regelgeving komt, biedt deze podcast meer verdieping. De Influencermarketingpodcast benadert influencermarketing vanuit het perspectief van zowel adverteerders als influencers en is bedoeld voor zakelijke luisteraars.

Influencers in de nieuwe mediawet

In de eerste aflevering spreekt Bart Kampschreur, marketingmanager bij Vertigo 6, met influencer Joost Bouhof over het opnemen van grote influencers in de mediawet. Joost heeft een YouTube-kanaal met meer dan 550.000 volgers en valt hiermee onder de regels die deze week bekend werden gemaakt. Vragen die in deze aflevering beantwoord worden zijn bijvoorbeeld: wat betekenen de veranderde regels voor de manier waarop adverteerders en influencers samen gaan werken? En wat is de praktische impact voor influencers van bijvoorbeeld het bekend moeten maken van je vestigingsplaats?

Maandelijks een aflevering

De Influencermarketingpodcast is opgenomen in het Nederlands en er wordt maandelijks een aflevering uitgebracht. In de volgende aflevering is Rick Broers te gast, één van de populairste Twitch-streamers van Nederland. Rick, online bekend als SerpentGameplay, is uitgeroepen tot beste streamer van Nederland op onder meer The Best Social Awards en de Dutch Stream Awards. Soms is hij dagen achter elkaar live en streamt hij zelfs door wanneer hij slaapt. Onderwerpen die in deze podcast-aflevering aan bod komen zijn het verdienmodel van Twitch-streamers en de advertentiemogelijkheden op dit livestreamplatform van Amazon. 

De influencermarketingpodcast is te beluisteren in alle populaire podcast-apps, en natuurlijk via Spotify en Apple Podcasts.

www.vertigo6.nl

www.depodcasters.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie